Ειδικός του DNA διάβασε τα γονίδια του & διαπίστωσε ότι κληρονόμησε ασθένεια!

Εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάλυση του γενετικού κώδικα (DNA), τη βιοπαναλυτική εταιρεία Life Technologies, και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αιχμής της εταιρείας του για να «διαβάσει» τα γονίδιά του.
Ο Γκρεγκ Λουσιέρ «διάβασε» το δικό του γονιδίωμα και της μητέρας του, η οποία είναι 79 ετών και πάσχει από τη Νόσο του Πάρκινσον. Τα αποτελέσματα έδειξαν και στους δύο από δύο μεταλλάξεις που ήταν ήδη γνωστές ότι συνέβαλλαν στην πρόκληση της νόσου.
«Γνωρίζοντας ότι έχω τις πληροφορίες για την ασθένεια στα γονίδιά μου δεν απογοητεύθηκα. Αντιθέτως, φορτίστηκα με υπομονή και καλή διάθεση, ώστε να δώσω τη μάχη μου για να πιέσω ακόμη περισσότερο τα όρια της επιστήμης και να καταφέρω να νικήσω τις ασθένειες προτού εκδηλωθούν», λέει ο ίδιος.
Αν και ελάχιστα είναι αυτά που μπορεί να κάνει προς το παρόν κάποιος για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της ανίατης ασθένειας, ο Γκρεγκ Λούσιερ και η μητέρα του Αννα συμφώνησαν να παραχωρήσουν στην επιστήμη το γενετικό τους υλικό, προκειμένου να αξιοποιηθεί σε ερευνητικά προγράμματα. Εξάλλου, ο ίδιος εργάζεται σε εταιρεία που κατασκευάζει μηχανές που «προβλέπουν» το ιατρικό ιστορικό.
«Έχουμε στα χέρια μας ένα πανίσχυρο εργαλείο και τη δυνατότητα να το αναπτύξουμε ταχύτατα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν το κάνουμε αυτό και δεν το χρησιμοποιούμε συχνότερα. Είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσουμε με την πρόληψη τις ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα, προτού καν αυτές εκδηλωθούν. Για πρόληψη δεν μιλούν όλοι οι γιατροί χιλιάδες χρόνια;» εξηγεί ο Γκρεγκ Λούσιερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket