Νέο φάρμακο για την πρόωρη εκσπερμάτιση «δείχνει» θετικά αποτελέσματα!

Φαρμακευτική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι φάρμακο της που δοκιμάζεται για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης «δείχνει» θετικά αποτελέσματα σε μεγάλες κλινικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρώπη.

Το σκεύασμα που ονομάζεται Zertane περιέχει την ουσία υδροχλωρική τραμαδόλη, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο παυσίπονο από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας, το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ' επίκληση, πριν δηλαδή την ερωτική επαφή και δεν απαιτείται να λαμβάνεται καθημερινά. Η εταιρεία πιστεύει ότι σύντομα θα λάβει άδεια για την κυκλοφορία του φαρμάκου στην Ευρώπη.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή αφού αναφέρεται σε ποσοστό 23%-35% σε ηλικίες 18-75, με σοβαρές επιπτώσεις στην συνολική υγεία ενός άνδρα αλλά και στις διαπροσωπικέ του σχέσεις. Σε μεγάλο ποσοστό είναι ιδιοπαθής , δεν αναγνωρίζεται δηλαδή συγκεκριμένη αιτία. Σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών, πχ διαταραχών στο θυρεοειδή, πρώτο σύμπτωμα σακχαρώδη διαβήτη και φλεγμονών στο προστάτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket