Χωρίς προφύλαξη κάνουν σεξ οι περισσότεροι νέοι παγκοσμίως!

Σεξουαλικές σχέσεις χωρίς καμία προφύλαξη διατηρούν οι περισσότεροι νέοι ανά τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η άγνοια για τις μεθόδους αντισύλληψης είναι το πλέον σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα (26.09).
Η μελέτη με τίτλο "Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception" που πραγματοποιήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (ΠΗΑ) και δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 926.09) αποκαλύπτει πως ο αριθμός των νέων που κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο χωρίς καμιά προφύλαξη αυξήθηκε κατά 111% στη Γαλλία, 39% στις ΗΠΑ και 19% στη Βρετανία, από το 2008.
"Σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται υπάρχουν εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους εφήβους να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για το σεξ και την αντισύλληψη και αυτός ίσως να είναι ο λόγος της μεγάλης διάδοσης μύθων και παρανοήσεων", τόνισε η Ντενίζ Κέλερ, μέλος της ομάδας κρούσης της ΠΗΑ.
Η ίδια πρόσθεσε: "Όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες αντισύλληψης, μπορεί να κάνουν επιλογές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής τους και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να είναι εύκολοι η πρόσβαση των νέων σε ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες."
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας Bayer, στην οποία συμμετείχαν 11 διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις. Περισσότεροι από 6.000 νέοι από 26 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, η Πολωνία και η Κίνα, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ και την αντισύλληψη.
Τρομακτικά ελλιπής διαπαιδαγώγηση για την αντισύλληψη
Οι ξαφνικές, απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες που προκύπτουν από τη σεξουαλική επαφή των νέων αποτελεί κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θεωρούν ότι η αύξηση του ποσοστού αυτών που έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη, οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Στην Ευρώπη, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν κάποιου είδους σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε σύγκριση με τα τρία τέταρτα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάρα πολύ νέοι είτε δεν έχουν γνώσεις για την σεξουαλική τους υγεία και δεν αισθάνονται έτοιμοι να ζητήσουν πληροφορίες ή δεν γνωρίζουν πώς να συζητήσουν το θέμα της αντισύλληψης με τους συντρόφους τους για να προστατευτούν από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα",τόνισε η  Τζένιφερ Γουντσάιντ από την Διεθνή Ομοσπονδία Προγραμματισμένης Αναπαραγωγής.
"Ντους= Αντισύλληψη" για τους Αιγύπτιους
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το ένα τρίτο  των ερωτηθέντων στην Αίγυπτο πιστεύουν ότι το να κάνουν μπάνιο ή ντους μετά το σεξ προλαμβάνει την εγκυμοσύνη. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από το 25% στην Ταϊλάνδη και την Ινδία θεωρούν ότι το σεξ τις ημέρες της εμμηνόρροιας είναι η "τέλεια" αντισύλληψη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket