Η σοκολάτα βοηθά στην εγκυμοσύνη!

Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε σοκολάτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού, που σκοτώνει 1.000 βρέφη το χρόνο στη Βρετανία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters.
Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά ποσότητες σοκολάτας – σε υγρή ή στερεή μορφή – έχουν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, συγκριτικά με τις γυναίκες που αποφεύγουν τη κατανάλωση.
Αμερικανοί επιστήμονες που ήταν συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Epidemiology, εξήγησαν ότι η σοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες.
Οι επιστήμονες λένε ότι τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι μεγαλύτερα από το γάλα, το οποίο στην σύνθεσή του περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Το περασμένο έτος άλλωστε, Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και τρώνε σοκολάτα, τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 70% μειωμένο κίνδυνο θανάτου που οφείλεται σε καρδιακή νόσο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket