Υπάρχει διατροφή που επηρρεάζει την ποιότητα του σπέρματος;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που συνθέτουν την υγεία του σπέρματος; Ο διατροφολόγος σου δίνει ένα πλάνο με τα τρόφιμα που συστήνονται για την καλύτερη ποιότητα σπέρματος...
Ποιοι είναι οι παράγοντες που συνθέτουν την υγεία του σπέρματος; Ήξερες ότι η χρήση οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων επηρεάζουν αρνητικά το σπέρμα; Ο διατροφολόγος Νίκος Κριαράς σε συμβουλεύει και σου δίνει ένα πλάνο με τα τρόφιμα που συστήνονται για την καλύτερη ποιότητα σπέρματος...
Το σπέρμα, είναι το προϊόν της εκσπερμάτισης και αποτελείται από τα σπερματοζωάρια και το υγρό που τα περιβάλλει. Τα σπερματοζωάρια προέρχονται από τα σπερματικά σωληνάρια του όρχη και αποτελούν το 5-10% μόνο του όγκου του σπέρματος.
Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες, η ποιότητα του σπέρματος, διακρίνεται με βάση την κληρονομικότητα και τη συμμετοχή της διατροφής. Ο παράγοντας κληρονομικότητα δεν μεταβάλλεται και δεν τροποποιείται, εν αντιθέσει με τον παράγοντα της διατροφής όπου σε ενδεχόμενες διάφορες τροποποιήσεις, θα επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος.
Στο κύκλο της διατροφής, πέραν των συγκεκριμένων τροφών όπου αποκλείονται ή συστήνονται, συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και η χρήση καπνού. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και η χρήση καπνού, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket