Έλληνας συλλέκτης αγόρασε πίνακα αξίας 105.000 ευρώ!

Στην τιμή των 105.000 ευρώ πουλήθηκε σήμερα ένα σχέδιο του Αλμπέρτο Τζιακομέτι, σε Έλληνα συλλέκτη, το οποίο δημιουργήθηκε το 1941 και απεικονίζει τον εκδότη και φίλο του ζωγράφου, Τεριάντ. Η πώληση πραγματοποιήθηκε στην 23η δημοπρασία στο κάστρο Σεβερνί στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο.
Από τα 20 σχέδια του Ελβετού γλύπτη και σχεδιαστή που προτάθηκαν για πώληση, ένα σχέδιο από ένα γλυπτό της θεάς Μουτ αγοράστηκε για 60.000 ευρώ και δύο άλλα για 40.000. Άλλα έργα αποκτήθηκαν σε τιμές που κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Ένα μόνο σχέδιο που προσφέρθηκε προς πώληση δεν βρήκε αγοραστή. Αυτά τα 20 πρωτότυπα σχέδια του Αλμπέρτο Τζιακομέτι (1901-1966) είχαν προσφερθεί από τον καλλιτέχνη προς τον εκδότη του Τεριάντ, και στη συνέχεια, έγιναν ιδιοκτησία μιας ελληνικής οικογένειας που ήθελε να τα εκποιήσει.
Τα έργα αυτά αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν από φοιτητές της ιστορίας της τέχνης, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Τουρ (δυτικά). Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ του διοργανωτή της δημοπρασίας και του πανεπιστημίου, που είναι συχνή στις αγγλοσαξονικές χώρες, είναι πολύ σπάνια στη Γαλλία, σύμφωνα με τον δημοπράτη Ρουιγιάκ Αϊμερίκ, ο οποίος διηύθυνε στην πώληση αυτή, την Κυριακή και την Δευτέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket