Οι Μεξικανοί ανέχονται τα σεξουαλικά σκάνδαλα!

Το 57% των ερωτηθέντων από το Μεξικό σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα πιθανόν ή πολύ πιθανόν θα ανέχονταν ένα ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές διάσημους καλλιτέχνες ή πολιτικούς.
Στη δεύτερη θέση εμφανίζονται με 55% οι Βέλγοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανοχής στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 48% και της Γαλλίας (χώρας καταγωγής του Ντομινίκ Στρος Καν) σε 33%.
Η χώρα με την μικρότερη ανοχή, 28%, στα ερωτικά σκάνδαλα δημοσίων προσώπων είναι η Ιαπωνία.
Συνολικά, το 44% των περίπου 18.700 ερωτηθέντων από περισσότερες από 20 χώρες απάντησαν ότι ενδεχομένως θα ανέχονταν ένα σκάνδαλο.
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν η συμπεριφορά που επιδεικνύει κάποιος πρωταγωνιστής ενός τέτοιου σκανδάλου είναι ενδεικτική της προσωπικότητάς του ή αν η φήμη και η εξουσία τον οδήγησε στο να πιστεύει ότι θα γλιτώσει ατιμωρητί.
Στη Γαλλία, περίπου το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η φήμη είναι η βαθύτερη αιτία της συμπεριφοράς του, ενώ το Μεξικό διχάζεται: το 49% πιστεύει ότι οφείλεται στην εξουσία και το 51% στην προσωπικότητα.
Μια μικρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων από όλες τις χώρες, το 51%, απάντησαν ότι οι γυναίκες έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εμπλακούν σε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά λιγότερο πιθανό να τις πιάσουν πάνω στην πράξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket