Γονείς κινήθηκαν δικαστικά γιατί...τους «κατσικώθηκε» ο 41χρονος γιος τους σπίτι και δεν λεει να φύγει.

Τα χίλια μύρια όσα τραβάει ένα ζευγάρι στην Βενετία της Ιταλίας από τον 41χρονο γιο της οικογένειας, που έχει κατσικωθεί στο πατρικό σπίτι και δεν λεει να φύγει. Οι δύο σύζυγοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, για να διώξουν το «καμάρι» τους από το σπίτι, αφού εκείνος όχι μόνο αρνείται να φύγει με το καλό, αλλά απαιτεί να τον πλένουν, να τον σιδερώνουν και να τον ταϊζουν.
Είδαν και απόειδαν οι βασανισμένοι γονείς και απευθύνθηκαν στο νομικό τμήμα οργάνωσης καταναλωτών Adico. Ο 41χρονος έλαβε ήδη μία επιστολή που τον ενημερώνει ότι έχει περιθώριο λίγες μέρες για να την...κάνει, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες το νόμου. Μάλιστα, αν δεν υπακούσει, θα εκδοθεί δικαστική διαταγή προστασίας ηλικιωμένων γονέων από το γιο τους.
Από τις δηλώσεις του απελπισμένου πατέρα μπορεί κανείς να καταλάβει ακριβώς, τα μαρτύρια που περνούν. «Δεν αντέχουμε άλλο! Η σύζυγός μου υποφέρει από στρες και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Ο γιος μας έχει καλή δουλειά, αλλά συνεχίζει να μένει σπίτι μας. Απαιτεί να του πλένουμε, να του σιδερώνουμε τα ρούχα κα να του μαγειρεύουμε φαγητό. Δεν έχει σκοπό να φύγει.»
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ιταλικό τύπο, το παιδί τους έχει γίνει επιθετικό. Οι γονείς απευθύνθηκαν στην Adico επειδή άκουσαν για μια παρόμοια υπόθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία η οργάνωση έπεισε ένα άνδρα να εγκαταλείψει το πατρικό του. Μόλις έφυγε οι γονείς του άλλαξαν κλειδαριά! (Άλλοι ταλαίπωροι και αυτοί!)
Πάντως είναι αποδεδειγμένο με στοιχεία ότι οι ιταλοί γενικότερα διστάζουν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, είναι δηλαδή οι «βουτυρομπεμπέδες» της Ευρώπης. Περσινή έρευνα έδειξε ότι 48% των ιταλών ηλικίας από 18 έως 39 ζει ακόμη με τους δικούς του. Αυτού του τύπου οι νεαροί στην χώρα αποκαλούνται “mammone” , που σημαίνει στα ελληνικά μαμάκηδες. Ξέρετε αυτοί που κρέμονται από φουστάνια τις μαμάς, ακόμη και όταν έχουν γίνει «κοτζάμ μαντράχαλοι», όπως τους χαρακτηρίζει στο λεξικό της η σοφή...αργκό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket