Βίντεο ντοκουμέντο με το βιασμό 18χρονου Αϊτινού από Κυανόκρανους!

Ο επικεφαλής του τάγματος της Ουρουγουάης που ανήκει στην αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο, που απεικονίζει το βιασμό ενός νεαρού αϊτινού από τέσσερις ουρουγουανούς στρατιωτικούς.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μοντεβιδέο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επιστροφή των πέντε στρατιωτικών που φέρονται αναμεμιγμένοι στο επεισόδιο.
"Το ναυτικό προτίθεται να πάει παραπέρα από το βίντεο το ίδιο και να διακριβώσει εάν υπήρξαν και άλλες παραβάσεις συμπεριφοράς και καθήκοντος", δήλωσε ο Σέρχιο Μπίκε, εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ουρουγουάης, προσθέτοντας ότι "θα επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές", εάν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι από τη στρατιωτική δικαιοσύνη.
Την Παρασκευή (02/09), ο Αϊτινός δικαστής Πολ Ταρτ είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για το γεγονός, συλλέγονταν στοιχεία και καταθέσεις, ενώ εξεταζόταν το βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο σε στρατιωτική βάση στη νότια Αϊτή.
"Εάν οι πράξεις τους επαληθευτούν, οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη", είπε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Αϊτή, ο Κίραν Ντουάιερ. "Τα Ηνωμένα Έθνη επιδεικνύουν μηδενική ανοχή έναντι των σεξουαλικών αδικημάτων. Παίρνουμε τις κατηγορίες αυτές πολύ σοβαρά", είπε.

www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket