Γυμνές φωτογραφίες στη ναζιστική Γερμανία!

Τι διάβαζαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής; Σε αναζήτηση της απάντησης, ο συγγραφέςα Christian Adam, μελέτησε συνολικά 350 best sellers της 12ετίας του τρίτου Ράιχ, φέρνοντας στο φως σημαντικές ανακαλύψεις.
Εκτός από τα γνωστά βιβλία προπαγάνδας, όπως, του Αδόλφου Χίτλερ «ο Αγών μου» και του Alfred Rosenberg «Ο Μύθος του εικοστού αιώνα», υπήρχαν και μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, βιβλία μυστηρίου, ερωτικών ιστοριών, αστείων και ανεκδότων, όπως επίσης και ραδιοφωνικές εκπομπές και ταινίες με παρόμοια θέματα, τονίζει στην «Spiegel Online», ο Adam.
Η πλούσια ποικιλία αναγνωστικού υλικού που ενδεχομένως προέκυψε επειδή διαφορετικά γραφεία λογοκρισίας ανταγωνίζονταν για το ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο για την παροχή άδειας εκτύπωσης βιβλίων, σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Το παράδοξο αποτέλεσμα είναι ότι μερικά από τα βιβλία που τυπώθηκαν προκαλούν μεγάλη έκπληξη σήμερα. Ίσως το πιο περίεργο απ’ όλα ήταν το βιβλίο «Άνθρωποι και Ήλιος» του Hans Surén.. Πρόκειται για συλλογή γυμνών φωτογραφιών που περιέχει έναν λυρικό έπαινο του ανδρικού μέλους, οδηγίες για ασκήσεις που θυμίζουν γιόγκα, ακόμα και γυμνό σκι.
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο πρόδρομος της σεξουαλικής απελευθέρωσης ή της κουλτούρας του ελεύθερου σώματος του τέλους της δεκαετίας 1960, αν δεν ήταν τόσο κατάφωρα ρατσιστικό, υποστηρίζει ο Christian Adam στην «Spiegel Online»
Παραθέτονται φωτογραφίες από τα ευρήματα του ερευνητή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket