Και όμως η Αθήνα δεν ανήκει στις «ακριβές» του κόσμου!

Το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου. Την σχετική μελέτη πραγματοποιεί κάθε χρόνο η ελβετική τράπεζα UBS, με βάση τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Στην αναθεώρηση της λίστας οι τρεις πόλεις έπιασαν «ταβάνι», ενώ στην «αντίπερα όχθη βρίσκονται» το Μουμπάϊ, η Μανίλα και το Νέο Δελχί, που κατέχουν τον τίτλο των φθηνότερων περιοχών. Το μη αναμενόμενο κατάφερε η Αθήνα, που βρίσκεται 38 θέση του καταλόγου των «ακριβών».
Θα πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί ότι να οριστικοποιηθεί η κατάταξη, UBS υπολογίζει ένα «καλάθι νοικοκυράς» που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες (χωρίς τα ενοίκιο) σε 73 πόλεις. Η ακρίβεια υπολογίζεται με βάση τις τιμές στην πόλη της Νέας Υόρκης, που η συγκεκριμένη μελέτη της αποδίδει την τιμή «100» και καταλαμβάνει την 14η θέση στον κατάλογο.
Το Όσλο που έχει τα ινία, προηγείται με 139,1 μονάδες σε θέματα ακρίβειας, ενώ στους μισθούς καμία πόλη δεν ξεπερνά τη Ζυρίχη, την οποία ακολουθούν η Γενεύη και η Κοπεγχάγη. Σε αυτήν την κατηγορία το Παρίσι βρίσκεται στη θέση 24η και η Αθήνα 33η. Στον «πάτο» της μισθολογικής λίστας βρίσκονται το Ναϊρόμπι, η Μανίλα και το Μουμπάϊ.
Την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη - σύμφωνα με την μελέτη - έχουν οι μισθωτοί σε Ζυρίχη, Σίδνεϊ και Λουξεμβούργο. Η «μπίλια» στον τομέα αγοραστική δύναμη για τους...μισθωτούς της Αθήνας, «έκατσε» στον αριθμό 35.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket