Θαύμα της φύσης: ο βάτραχος - ουράνιο τόξο!

Ένα από τα θαύματα της φύσης κατάφεραν να εντοπίσουν έπειτα από 87 χρόνια οι ερευνητές: πρόκειται για τον εντυπωσιακό φρύνο-ουράνιο τόξο ή φρύνο των ρυακιών του Σαμπάς, που περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 10 χαμένα είδη βατράχων!
Μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Σαραγουάκ στη Μαλαισία εντόπισαν τον εντυπωσιακό βάτραχο μετά από μήνες ερευνών στα δάση του Βόρνεο.  
Συγκεκριμένα, είδαν και κατέγραψαν τρεις τέτοιους φρύνους μήκους έως και 5,1 εκατοστά και φωτογράφησαν για πρώτη φορά το αμφίβιο που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό μόνο μέσα από απεικονίσεις.
Παρ’ ότι κανείς δεν τον είχε δει από το 1924, ο φρύνος - ουράνιο τόξο χαρακτηρίζεται «απειλούμενο είδος» στη γνωστή Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.
«Εντυπωσιακές ανακαλύψεις όπως αυτός ο όμορφος φρύνος... μας κάνουν να συνεχίζουμε την αναζήτηση χαμένων ειδών και μας υπενθυμίζουν ότι η φύση εξακολουθεί να κρατά πολύτιμα μυστικά, τα οποία ακόμη αποκαλύπτουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, δρ. Ίντρανεϊλ Ντας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket