Εκπαίδευση: Όργιο προαγωγών με πλαστά πτυχία!

Με πλαστά πτυχία, μεταπτυχιακούς τίτλους, τίτλους ξένων γλωσσών και πιστοποιητικά νέων τεχνολογιών προσπαθούν να ανελιχθούν και κατακτήσουν μία θέση στελέχους στην εκπαίδευση δάσκαλοι και καθηγητές.
Με τη διαδικασία κρίσης για σχολικούς συμβούλους, διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων να βρίσκεται αυτή την περίοδο εν εξελίξει, το «Έθνος» -το οποίο είχε αναδείξει παλαιότερα το θέμα με την υπουργό Παιδείας να διατάσσει ΕΔΕ- αναφέρει ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη με τον αρμόδιο εισαγγελέα να την ερευνά καλώντας μάρτυρες.
Το θέμα, όμως, έχει ήδη διογκωθεί πολύ καθώς περιφερειακοί διευθυντές όλης της χώρας καταγγέλλουν περιπτώσεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις κρίσεις για διευθυντές και σχολικούς συμβούλους, οι οποίοι εμφανίζουν διάφορους πλαστούς τίτλους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας εκπαιδευτικού από το Αγρίνιο η οποία παρουσίασε πλαστό διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας αλλά και πλαστό δεύτερο πτυχίο, ενώ μία συνάδελφος της από την Αιτωλοακαρνανία στη βιασύνη της να «βγάλει» γρήγορα το πτυχίο, δεν πρόσεξε ότι της είχαν γράψει «Διδακτορικό Δίλπωμα» αντί για «Διδακτορικό Δίπλωμα»!
Οι έρευνες έχουν ήδη αποκαλύψει έναν «δεύτερο κόσμο» στην εκπαίδευση, αυτόν των πλαστών τίτλων και πτυχίων με στόχο τις προαγωγές και τα επιδόματα.
Χθες, το υπουργείο Παιδείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα και γι' αυτόν τον λόγο η υπουργός έχει ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket