Σταματά τα "τεστ παρθενίας" ο αιγυπτιακός σταράτος!

Ο αιγυπτιακός στρατός δεσμεύτηκε να μην πραγματοποιεί πλέον "τεστ παρθενίας" στις γυναίκες που συλλαμβάνονται, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
"Ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών δεσμεύτηκε προς τη Διεθνή Αμνηστία ότι ο στρατός δεν θα κάνει πλέον 'τεστ παρθενίας', αφού αιτιολόγησε τη χρήση τους", σημειώνει η Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.
Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι το θέμα αυτό έθιξε ο γενικός γραμματέας της, Σαλίλ Σέτι, σε συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.
Η Αμνηστία καταδίκασε τα τεστ αυτά που έγιναν σε διαδηλώτριες που συνελήφθησαν από το στρατό μετά τη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου στις 9 Μαρτίου, στηριζόμενη σε μαρτυρίες γυναικών που εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε αυτά.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αξιωματικός αναγνώρισε ότι "έγιναν τεστ παρθενίας", τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι έγιναν "για να προστατευθεί ο στρατός από πιθανές κατηγορίες για βιασμό".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket