40.000 δολάρια για μια τσάντα της «Σιδηράς Κυρίας»

Την κρατούσε η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1985 σε μια συνάντησή της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν.
Η μαύρη δερμάτινη τσάντα της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας πωλήθηκε έναντι 25.000 στερλινών (40.000 δολάρια) σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις που οργανώθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η τσάντα την οποία η Θάτσερ κρατούσε το 1985 σε μια συνάντησή της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, κατακυρώθηκε σε έναν Κύπριο που ήταν φοιτητής στη Βρετανία όταν η Θάτσερ ήταν πρωθυπουργός (1979-1990).
Η 85χρονη πρώην ηγέτις των Συντηρητικών που φημιζόταν για τις αυστηρές επιλογές της στις τσάντες που κρατούσε, δώρισε την τσάντα στην ειδική δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζέφρι Άρτσερ, πρώην πολιτικός των Συντηρητικών και συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων.
Σύμφωνα με δήλωσή της, τα έσοδα από την πώληση θα πρέπει δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μεταξύ τους το Ίδρυμα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Ίδρυμα ψυχικής υγείας για το στρες στη μάχη για τη θεραπεία στρατιωτών που παρουσιάζουν το σύνδρομο του μετατραυματικού στρες, όταν επιστρέφουν από τις εμπόλεμες περιοχές.
Ο Άρτσερ πρόκειται να πουλήσει ορισμένα αντικείμενα από τη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει, όπως έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ του 1878, η αξία του οποίου κυμαίνεται από 1,2 έως 1,7 εκατομμύριο στερλίνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket