Οι άντρες συγχωρούν την απιστία...όταν η παρτενέρ είναι πάλι γυναίκα!

 Ένας στους δύο άντρες θα συγχωρούσε την ερωτική απιστία της φίλης του εάν ο παρτενέρ της ήταν και πάλι γυναίκα. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, πολύ δύσκολα θα συγχωρούσαν το αγόρι τους εάν αυτό τις απατούσε με κάποιο άλλο "αγόρι".
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Texas, ζήτησαν από 718 φοιτητές και φοιτήτριες διάφορων σχολών να μπουν στη θέση μιας μακροχρόνιας σκέσης και να φανταστούν ποιά θα ήταν η αντίδρασή τους σε διάφορα σενάρια απιστίας.
Τι εντόπισαν;
  • Ότι οι άνδρες, σε ποσοστό 50%, ναι, θα συνέχιζαν με γνήσια μεγαλοψυχία τη σχέση με την κοπέλα τους εάν εκείνη φλέρταρε με άλλη γυναίκα. Αλλά μόνο το 22% θα την συγχωρούσε εάν εκείνη έπεφτε στα δίχτυα άλλου ανδρός.
  • Ότι οι γυναίκες, σε ποσοστό 28%, θα διατηρούσαν εν ζωή τον «καλό τους» εάν αυτός παραστρατούσε με άλλη γυναίκα.  Εάν όμως αυτός τους τις πρόδιδε με άλλον άνδρα, τότε το μόνο το 21% των ερωτηθεισών θα τον συγχωρούσε.
Είναι η ζήλεια...
Η έρευνα  συμπεραίνει ότι οι αντιδράσεις των δύο φύλων βασίζονται και εξαρτώνται από το άγριο ένστικτο της ζήλειας. Η απιστία, λένε οι ερευνητές, ενεργοποιεί έναν πολύ ισχυρό μηχανισμό ζήλειας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, πλην όμως με διαφορετικές καταλήξεις.
- Στους άνδρες προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα της πατρότητας.
- Στις γυναίκες παρωθεί στα άκρα την απειλή της εγκατάλειψης.

Η δικαίωση
Ετσι, οι άνδρες νιώθουν περισσότερο απειλούμενοι από ένα ανταγωνιστικό αρσενικό καθώς τους αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία της πατρότητας.
Αντιμετωπίζουν όμως την ομοσεξουαλική εμπειρία της συντρόφου τους σαν μια ευκαιρία να πλαγιάσουν κι εκείνοι με περισσότερες από μία γυναίκες, ικανοποιώντας έτσι την βαθύτερη επιθυμία του ανδρός για περισσότερες συντρόφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket