R.E.M. Διαλύθηκαν μετά απο 31 χρόνια!

Ύστερα από 31 χρόνια καριέρας, οι R.E.M. αποφάσισαν να ρίξουν την αυλαία, ανακοινώνοντας την διάλυση τους.
Η είδηση ήρθε με τον πλέον επίσημη τρόπο αφού ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει, «Σε όλους τους οπαδούς και τους φίλους μας: Σαν R.E.M. σαν αδερφικοί φίλοι αλλά και σαν συνωμότες αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να διαλύσουμε την μπάντα. Φεύγουμε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης αλλά και έκπληξης για ότι έχουμε καταφέρει. Σε όσους άγγιξε η μουσική μας, λέμε ευχαριστώ που μας ακούσατε».
Ήταν μία είδηση που φαινομενικά έσκασε σαν βόμβα αλλά ουσιαστικά είχε φανεί μία κούραση του Michael Stipe και των άλλων δύο αφού μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου τους, το Collapse Into Now (περασμένος Μάρτιος), αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περιοδεία για την υποστήριξη του.
Παράλληλα, ίσως και να απογοητεύτηκαν από τις χαμηλές πωλήσεις του δίσκου, ίσως και τις χαμηλότερες στην καριέρα τους.
Ο Michael Stipe σχολίασε «Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει κάποτε: Για να πας σε ένα πάρτυ, πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις. Εμείς φτιάξαμε κάτι καταπληκτικό και τώρα αποσυρόμαστε. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και εμείς θέλαμε να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο».
Οι R.E.M. έχουν ξεπεράσει τα 30.000.000 δίσκους ενώ έφτασαν στο peak της καριέρας τους στη δεκαετία του 90 με albums όπως το Automatic For The People και το New Adventures In Hi-Fi.
Αν για πολλούς η καλύτερη τους περίοδο ήταν στα 80s.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αρχικά στη σύνθεση τους ήταν και ο drummer, Billy Berry ο οποίος αποχώρησε το 1997.
Οι R.E.M. ήταν ο τραγουδιστής, Michael Stipe, ο κιθαρίστας, Peter Buck και ο μπασίστας, Mike Mills.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket