Sharon Stone: Σαν το παλιό καλό κρασί...(pics)

Η Σάρον Στόουν γεννήθηκε στις  10 Μαρτίου του 1958 στο Meadville της Pennsylvania. Έχει δυο αδέρφια τους Michael και Patrick Stone και μια αδελφή την Kelly Stone. O πατέρας της ήταν εργάτης σ' ένα εργοστάσιο και η μητέρα της εργάζονταν στο χώρο των οικοδομών. Μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως μοντέλο, ως barwoman αλλά και ως σερβιτόρα.
Έχει σπουδάσει στο Saegertown high School και στο Edindoro University of Pennsylvania, όπου και το 1977 αποφοίτησε με πτυχίο στη δημιουργική συγγραφή και τις καλές τέχνες. Αψήφησε τα σχέδια των γονιών της  και τις συμβουλές των καθηγητών  της, που την προέτρεπαν να συνεχίσει και να γίνει δικηγόρος καθώς εκείνη είχε αλλά σχέδια.

Ήδη από το διάστημα των σπουδών της είχε αρχίσει ήδη να ασχολείται με το χώρο της μόδας και το 1975 κέρδισε τον τίτλο της Miss Pennsylvania σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς. Το 1977 κατάφερε να γίνει ένα από τα κορυφαία μοντέλα για τις εταιρίες Ford και Revlon κάνοντας δεκάδες διαφημίστηκα σποτ και φωτογραφίσεις για περιοδικά ενώ δούλεψε σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Μιλάνο. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν όλα…


Την ίδια χρονιά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη αφού πίστευε ότι από εκεί μπορούσε να έχει περισσότερες προτάσεις για δουλειά και θα της δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες. Την ίδια περίοδο άρχισε να κάνει στροφή και να ενδιαφέρεται περισσότερο για το χώρο του κινηματογράφου. Έτσι κατάφερε το 1980 και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «Stardust Memories» του Woody Allen. Δυο χρόνια αργότερα κάνει και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με τη ταινία 'Not Just Another Affair'.


Το 1983 έπαιξε στη τηλεοπτική σειρά του NBC 'Bay City Blues' και τον επόμενο χρόνο στη ταινία «Irreconcilable Differences». To 1984 παντρεύτηκε τον Michael Greenburg, αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε αφού χώρισαν τρία χρόνια μετά. Το 1985 συμμετείχε στην περιπέτεια «King Solomon's Mines» με τον Richard Chamberlain, το επιτυχημένο δίδυμο ξανασυνεργάστηκε αυτή τη φορά στη ταινία Allan Quatermain and the Lost City of Gold (1987).


Το 1988 έπαιξε στη τηλεοπτική μίνι σειρά 'War and Remembrance' που έκανε μεγάλη επιτυχία και το 1990 συμπρωταγωνίστησε με τον Arnold Schwarzenegger στη ταινία «Total Recall». Τότε στο ρόλο της Lori άφησε της καλύτερες εντυπώσεις ενώ φάνηκε πως ήταν ικανή για πολλά περισσότερα. Θέλοντας να το επιβεβαιώσει πόζαρε γυμνή για το Playboy και μάλιστα σε ηλικία 32 ετών!


Οι υποκριτικές ικανότητές της αποδείχθηκαν δυο χρόνια αργότερα στο ερωτικό θρίλερ «Basic Instinct». Κατάφερε να μπει στης καρδιές πολλών αντρών και το όνομα της να γίνει συνώνυμο της θηλυκότητας και του αισθησιασμού με τη βοήθεια της σκηνής της ανάκρισης και το περίφημο πια σταυροπόδι που άφησε το κοινό χωρίς ανάσα. Το 1994 έρχεται το πολύ δυνατό «The Specialist» όπου μαζί με τον Sylvester Stallone η Stone προσπαθεί να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με το «Basic Instinct».


Το 1995 έρχεται και μια από της μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας της, αφού είναι υποψήφια για Oscar στη ταινία «Casino» δίπλα στον Robert De Niro. Την ίδια χρονιά επίσης δοκιμάζεται και στο τομέα της παραγωγής στη ταινία «The Quick And The Dead» όπου πρωταγωνιστούσε και η ίδια με τους Gene Hackman και το Leonardo DiCaprio. Το 1995 έκλεισε με ιδανικό τρόπο καθώς στις 16 Νοέμβριου η Sharon απέκτησε το δικό της αστέρι στo Hollywood Walk of Fame.


Τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στη ταινία «Last Dance» και το 1998 ξανασυνάντησε με το Woody Allen στη ταινία κινουμένων σχεδίων «Antz» όπου έδωσε τη φωνή της στη Πριγκίπισσα Bala. Παράλληλα δούλεψε και με τον Dustin Hoffman στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Sphere». Το 1998 γνώρισε και παντρεύτηκε τον Phil Bronstein. συντάκτη της εφημερίδας San Francisco Examiner, ενώ το 2000 υιοθέτησαν το γιο τους Roan.


To 1999 έπαιξε με τους Jeff Bridges και Nick Nolte στη ταινία «Simpatico» και το 2000 ξανασυνεργάστηκε με τον Woody Allen στο «Picking Up the Pieces». Από τις επόμενες επιλογές της  επιλέγουμε το «Beautiful Joe» (2001) με τον Bill Connolly και το θρίλερ «Cold Creek Manor» με τον Dennis Quaid.


Το 2004 μετά το διαζύγιο της, περισσότερο ώριμη και  γοητευτική, στα 46 της χρόνια, κάνει για μια ακόμα φορά αισθητή την παρουσία της, με ένα ρόλο έκπληξη στο «Catwoman», καθώς και με το  «Basic Instict 2: Risk Addiction», όπου έκανε και πάλι αίσθηση, αφού είχε  πολύ πιο αποκαλυπτικές σκηνές από την αρχική ταινία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket