Πετάει μπουκάλια με μηνύματα στη θάλασσα για να κάνει κοινωνική δικτύωση!

Τεράστια υπομονή φαίνεται να έχει ένας καναδός, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί το facebook για να γνωρίσει φίλους, μια παλιά και μάλλον πολύ χρονοβόρα μέθοδο. Τα τελευταία 15 χρόνια ο Χάρολντ Χάκετ έχει πετάξει στον Ατλαντικό περίπου 4.800 μηνύματα κλεισμένα σε μπουκάλια. Στα μηνύματα ζητάει σε όποιον βρει το μπουκάλι να του απαντήσει. 
Η μέθοδός του έχει τρόπον τινά μια κάποια επιτυχία, καθώς του έχουν μέχρι σήμερα απαντήσει 3.100 άνθρωποι, μερικοί από αυτούς με καθυστέρηση μιας δεκαετίας και βάλε. (Μιλάμε για ανταπόκριση expess όπως καταλαβαίνετε. Και καλά αυτός έχει το κόλλημα του, όσοι του απαντάνε μετά από τόσα χρόνια είναι καλά;)
Από το Μάϊο του 1996 ο Χάκετ κάνει αυτή τη δουλειά, δηλαδή όποτε έχει ούριο άνεμο στις νήσους Πρινς όπου μένει, πάει στην παραλία και αμολάει στη θάλασσα πλαστικά μπουκάλια με μηνύματα που επάνω έχουν εντυπωμένη την ημερομηνία αποστολής. (Το πλαστικό μπουκάλι μάλλον το διαλέγει για λόγους ασφαλείας. Για σκεφτείτε έτσι όπως το πετάει να βρει κανένα φουκαρά στο δόξα πατρί;)
Μέχρι σήμερα ο καναδός έχει λάβει μαζί με τις απαντήσεις από τους «παραλήπτες» δώρα και ποιήματα από τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ισλανδία, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Μάλιστα, τα Χριστούγεννα λαμβάνει 150 ευχητήριες κάρτες. (Όλη αυτή η φασαρία για χριστουγεννιάτικες κάρτες και ποιήματα...Καλέ που’σαι Χάκετ βρες κανένα άλλο χόμπι. Παίξε και στο τέλος τέλος μια πρέφα, ένα τάβλι στο καφενείο, να πεις και δυο κουβέντες βρε αδερφέ. Όλο στο γράψιμο είσαι! Με όποια έννοια και αν το πάρει κάποιος) 
Ο 59χρονος δεν περιλαμβάνει στο μήνυμα τον αριθμό τηλεφώνου, γιατί όπως δηλώνει στο B.B.C., θέλει μια γραπτή απάντηση και όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει πολλές φιλίες δια αλληλογραφίας.
Πάντως ο χομπίστας, που θεωρείται ζωντανός θρύλος στην περιοχή του, στέλνει κάθε εβδομάδα περίπου 200 μπουκάλια και δεν πιστεύει πως πρόκειται να σταματήσει ποτέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket