Oscar Pistorius: Με τεχνητά μέλη έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! (vid)

Την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και της θέλησης δείχνει η συμμετοχή τουOscar Pistorius στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: ο Νοτιοαφρικανός είναι ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που παίρνει μέρος σε τέτοια διοργάνωση και, μάλιστα, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά των 400μ.!
Ο 24χρονος «blade runner» αγωνίστηκε στην 5η προκριματική σειρά και, με χρόνο 45.39, τερμάτισε 3ος, πίσω από τους Κρις Μπράουν και Μάρτιν Ρούνεϊ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει και στη σκυταλοδρομία 4x400μ..
 «Είμαι κουρασμένος. Πρέπει να ηρεμήσω, να ανασυγκροτηθώ και να μιλήσω με τον προπονητή μου. Έκανα καλό αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος που συμμετέχω στο σπορ, σε αυτό το αγώνισμα. Η συμμετοχή μου σε έναν τέτοιο αγώνα ήταν ο στόχος που είχα τόσα χρόνια. Δούλεψα τόσο πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Υπήρχε μεγάλη πίεση πριν από τον αγώνα και με περιμένει αρκετή δουλειά μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε ο Πιστόριους μετά την κούρσα.
Ο Πιστόριους έμεινε χωρίς πόδια σε ηλικία 11 ετών λόγω γενετικής ανωμαλίας. Τα τεχνητά του μέλη -ειδικές προθέσεις με την μορφή του λατινικού γράμματος «J»- ουδέποτε τον εμπόδισαν να ονειρεύεται: από μικρό παιδί ήθελε να γίνει αθλητής και τα κατάφερε!
Ούτε, όμως, η ενασχόλησή του με τα σπορ τον σταμάτησε από το να κυνηγάει τα «θέλω» του, να κάνει δηλαδή πρωταθλητισμό. Στο μίτινγκ της Ιταλίας έπιασε το όριο που τον έστειλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξάλλου, ο ίδιος είναι 4άκις «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και δίνει σε όλους μας μαθήματα ζωής...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket