Άνθρωποι χωρίς …δακτυλικά αποτυπώματα!

Τυχεροί ή άτυχοι είναι άραγε, οι άνθρωποι που εκ φύσεως δεν έχουν …δακτυλικά αποτυπώματα; Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από την νόσο «adermatoglyphia», δηλαδή γεννήθηκαν χωρίς κοιλώματα στα δάκτυλά τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν δακτυλικά αποτυπώματα.
Για κάποιους είναι μπελάς, καθώς σε περίπτωση που πρέπει να ταξιδέψουν, ή για κάποιο λόγο η αστυνομία χρειαστεί να διασταυρώσει τα στοιχεία τους θα είναι …αδύνατο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν για μέρες!
Φυσικά για κάποιους άλλους, καταλαβαίνεται ποιους εννοώ… είναι τύχη, καθώς όσο κι΄ αν τους ψάχνει η αστυνομία …δεν θα τους βρει!!!
Αν λοιπόν δεν είστε απατεώνας και δεν σας κυνηγάει το FBI, ή έστω η δημοτική αστυνομία και φυσικά πάσχετε από αυτή τη νόσο, μην ανησυχείτε βρέθηκε η λύση!
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ανακάλυψαν ποιο γονίδιο ευθύνεται για την γενετική αυτή μετάλλαξη που αφήνει χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα ορισμένους ανθρώπους!
Οι άνθρωποι χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα του γονιδίου που σχετίζεται με την ανάπτυξη του δέρματος. Οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον να διερευνήσουν περαιτέρω το γονίδιο που ρυθμίζει την ανάπτυξη των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket