Καλύτεροι εραστές όσοι κόβουν το τσιγάρο

Μελέτη που δημοσιεύεται στο "British Journal of Urology International" υποστηρίζει ότι όσοι κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα, βελτίωσαν τη σεξουαλική τους υγεία σε αντίθεση με αυτούς που το έκοψαν μόνο παροδικά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Χάρτε του Συστήματος Υγείας της Βοστώνης, πειραματίστηκαν σε 65 άνδρες που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα. Σε αυτούς τους άνδρες, προβλήθηκαν φιλμ "τολμηρού" περιεχομένου πριν και αφού έκοψαν το κάπνισμα, ενώ παράλληλα μετρούσαν σε ποιο βαθμό διεγείρονταν σεξουαλικά.
Μέχρι το τέλος της μελέτης, 20 άνδρες "τίμησαν" το κόψιμο του καπνίσματος, ενώ οι υπόλοιποι 45 το συνέχισαν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι 20 που το έκοψαν "μαχαίρι" εμφάνιζαν καλύτερες επιδόσεις σχετικά με τη στύση τους, ενώ οι 45 δεν έδειξαν κάποια βελτίωση στις πραγματικές σεξουαλικές τους σχέσεις εκτός εργαστηρίου.
Οι ερευνητές δεν θεωρούν ότι κατέληξαν σε οριστικά συμπεράσματα, αλλά παροτρύνουν τους καπνιστές ανεξαρτήτως ηλικίας να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τα αποτελέσματα της έρευνας. Άλλωστε, το κάπνισμα δεν έχει κατηγορηθεί άδικα για πολλές σωματικές δυσλειτουργίες και παθήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket