Ρίχνουν τα κορίτσια, αφήνουν να γεννιούνται τα αγόρια!

Η προγεννητική επιλογή φύλου, με σαφή προτίμηση προς τα αγόρια, έχει φθάσει σε «ανησυχητικές διαστάσεις» στην Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, προειδοποιεί η ΕΕ.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, η προγεννητική επιλογή φύλου έχει δημιουργήσει μία ανησυχητική αναλογία υπέρ των αγοριών, που στην Αλβανία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν είναι 112 αγόρια για 100 κορίτσια και στη Γεωργία 111 αγόρια για 100.

Με το ψήφισμά της, που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (3-7 Οκτωβρίου 2011), η αρμόδια Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η προγεννητική επιλογή φύλου θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνον για την αποφυγή σοβαρών κληρονομικών ασθενειών, οι οποίες συνδέονται με το φύλο, στα πλαίσια της νομικής διαδικασίας που επιτρέπει τις αμβλώσεις.

«Οι γιατροί θα πρέπει να αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με το φύλο του εμβρύου», υπογραμμίζει.

Με το ψήφισμα ζητείται από τις συγκεκριμένες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να διερευνήσουν τους λόγους και τα αίτια, που κατευθύνουν τον προγεννητικό έλεγχο, έτσι ώστε να γεννιούνται περισσότερα αγόρια απ' ότι κορίτσια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket