Γιατί υπάρχει ο γυναικείος οργασμός;

Φως στο μυστήριο του οργασμού – ειδικά του γυναικείου – επιχειρεί να ρίξει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 10.000 δίδυμους άνδρες και γυναίκες.
Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί αντικείμενο μελέτης εδώ και δεκαετίες, καθώς σε αντίθεση με τον ανδρικό οργασμό δεν έχει κάποια – άμεσα κατανοητή τουλάχιστον – σκοπιμότητα στην αναπαραγωγή.
Μία εξήγηση είναι ότι ο οργασμός δίνει ένα κίνητρο στη γυναίκα να κάνει σεξ, ενώ άλλη θεωρία αναφέρει πως βοηθά τις συσπάσεις της μήτρας που είναι αναγκαίες για την καλύτερη “απορρόφηση” του σπέρματος.
Άλλη εκδοχή μιλά για τον γυναικειο οργασμό ως συνεπακόλουθο του ανδρικού, δηλαδή υποστηρίζουν ότι οφείλεται στις κοινές εμβρυακές ρίζες των γυναικών με τους άνδρες – εκεί οφείλονται και οι ρώγες που διαθέτουν οι άνδρες, για τις οποίες δεν υπάρχει λειτουργία.
Η τελευταία απόπειρα να εξηγηθεί το φαινόμενο έγινε μέσω έρευνας με δείγμα 10.000 δίδυμους άνδρες και γυναίκες.
Αυτό που βρήκαν είναι ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα – αυτά που προήλθαν από διαίρεση ενός γονιμοποιημένου εμβρύου – είχαν περισσότερες ομοιότητες στον οργασμό από τα διζυγωτικά. Ωστόσο από την άλλη πλευρά βρήκαν ότι τα δίδυμα διαφορετικού φύλου δεν παρουσίαζαν αξιοπρόσεκτες ομοιότητες.
“Αυτό δείχνει πως τα γονίδια που επηρεάζουν την οργασμική λειτουργία δεν είναι τα ίδια στους άνδρες και τις γυναίκες” λέει ο καθηγητής που έκανε την έρευνα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ο ανδρικός και ο γυναικείος οργασμός εξελίχθηκαν μέσω διαφορετικών γενετικών οδών.
Το συμπέρασμα αυτό βέβαια μας λέει τι δεν συμβαίνει αλλά όχι τι συμβαίνει. Έτσι, ο οργασμός της γυναίκας παραμένει μυστήριο και η έρευνα συνεχίζεται...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket