Μουαμάρ Καντάφι: Τον επικήρυξαν νεκρό ή ζωντανό!

- Αμνηστία σε όποιον παραδώσει τον Μουαμάρ Καντάφι προσφέρουν οι εξεγερμένοι
- Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια δίνει για το «κεφάλι» του Συνταγματάρχη επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη
- «Έχει παραισθήσεις και είναι μεθυσμένος με την εξουσία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός του
- Ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Σααντί, προσπαθεί να διαπραγματευτεί κατάπαυση πυρός
- Τελείωσε ο εφιάλτης για τους 37 δημοσιογράφους που κρατούνταν όμηροι στο ξενοδοχείο Rixos

Δίνουν τα πάντα για το κεφάλι του Μουαμάρ Καντάφι. Λεφτά και αμνηστία για τον επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης που παραμένει άφαντος και όσο δεν εμφανίζεται, οι αντάρτες δε θεωρούν ότι η εξέγερσή τους έχει τελειώσει.

Το Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το Συνταγματάρχη. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εξεγερμένων, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.

"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζαλίλ.

"Το καθεστώς του Καντάφι δε θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "η συμπεριφορά του μας κάνει να φοβόμαστε μια καταστροφή", χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Όσο ο Καντάφι παραμένει άφαντος, οι μάχες θα συνεχίζονται. Νωρίτερα, άλλωστε, βομβαρδίστηκαν περιοχές της Τρίπολης. Την ίδια στιγμή, ο γιός του, Σααντί -σύμφωνα με το CNN- προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τις ΗΠΑ και τους εξεγερμένους για να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ, οι 37 ξένοι δημοσιογράφοι που επί πέντε μέρες έζησαν τον εφιάλτη της ομηρίας στο ξενοδοχείο Rixos της Τρίπολης, το μεσημέρι της Τετάρτης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οπλισμένοι πιστοί στον Καντάφι στρατιώτες τους απαγόρευαν επί πέντε μέρες την έξοδο από το ξενοδοχείο και πυροβολούσαν κάθε φορά που κάποιος επιχειρούσε να διαφύγει, μεταδίδει το CNN. Κάνεις δεν τραυματίστηκε, όλοι είναι καλά στην υγεία τους μετέδωσε η ανταποκρίτρια του SkyNews.

«Μεθυσμένος» με την εξουσία και με παραισθήσεις ο Καντάφι
Δεν το λέει κάποιος ορκισμένος εχθρός του. Το λέει ένας πρώην στενός του συνεργάτης: ο πρώην πρωθυπουργός του Άμπντελ Σαλάμ Τζαλούντ, που αποστάτησε πριν από μερικές μέρες.

«Ο Καντάφι πιστεύει πως μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία όταν το NATO τερματίσει την αεροπορική του εκστρατεία. Έχει παραισθήσεις διότι νομίζει πως μπορεί να εξαφανιστεί στη Λιβύη και, όταν το NATO αποχωρήσει, πιστεύει πως μπορεί να συγκεντρώσει τους υποστηρικτές του», είπε στο Al Jazeera ο Τζαλούντ.

"Οι εξεγερμένοι πρέπει να ανοίξουν τους δρόμους. Αφού ανοίξουν οι δρόμοι, μπορεί να μεταμφιεστεί φορώντας γυναικεία ρούχα και να φύγει από την Τρίπολη για τα σύνορα με την Αλγερία ή το Τσαντ. Είναι μεθυσμένος με την εξουσία", πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket