Έβαλε φωτιά... για να καλύψει την κλοπή!

Το άτομο που παρα λίγο να σπείρει τον πανικό και την καταστροφή σε πολυκατοικία της λεωφόρου Ιωνίας όπου επιχείρησε να βάλει φωτιά για να καλύψει τα ίχνη της κλοπής που διέπραξε αναζητούν οι διωκτικές Αρχές.
Η κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/08) στους χώρους όπου στεγάζεται η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθησε σειρά από ενέργειες του δράστη ο οποίος προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα ήταν ικανό να οδηγήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη του.
Νωρίς το πρωί κάτοικοι και καταστηματάρχες στη Λ. Ιωνίας είδαν να βγαίνει καπνός από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, στον αριθμό 16, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης Απόστρατων Π.Α.
Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική όπου οι πρώτοι πυροσβέστες που μπήκαν στο χώρο διαπίστωσαν ότι δεν είχε προκληθεί ευτυχώς φωτιά, αλλά είχε γίνει προσπάθεια εκδήλωσης πυρκαγιάς. Από την έρευνα διαπιστώθηκε όμως ότι στο χώρο είχε σημειωθεί "περίεργη" διάρρηξη.
Και η διάρρηξη χαρακτηρίστηκε ως περίεργη, καθώς, δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα της Ένωσης. Κάποιος φαίνεται πως μπήκε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία επιχειρώντας να βάλει πυρκαγιά μετά τη διάρρηξη και την κλοπή.
Στόχος των διαρρηκτών ήταν, προφανώς,  τα χρήματα που υπήρχαν στο χώρο της βιβλιοθήκης, κάτι το οποίο, όμως, γνώριζαν λίγα άτομα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις καταστηματαρχών και κατοίκων, ενδεχομένως κάποιο άτομο που είχε κλειδί της Ένωσης πήγε στα γραφεία χθες τα ξημερώματα, αποσκοπώντας να αρπάξει το
χρηματικό ποσό που υπήρχε σε κρυμμένο χώρο στη βιβλιοθήκη στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης.
Το σημείο όπου βρίσκονταν τα χρήματα ήταν κλειδωμένο και το λουκέτο είχε παραβιαστεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.
Όπως όλα δείχνουν από την έρευνα των Αρχών, ο διαρρήκτης και επίδοξος εμπρηστής αν και επιχείρησε να βάλει μπουρλότο με τη χρήση καμινέτου, δεν τα κατάφερε γι άγνωστο λόγο.
Εκτιμάται πάντως, ότι αν είχε εκδηλωθεί φωτιά και μάλιστα με τον τρόπο που ο επίδοξος εμπρηστής επέλεξε να το κάνει, με τη χρήση δηλαδή του καμινέτου, τότε σίγουρα θα είχαμε ανθρώπινα
θύματα. Κι όχι μόνο του δράστη, αλλά πολύ πιθανόν να κινδύνευαν και οι ένοικοι διαμερισμάτων που βρίσκονται στον επάνω όροφο της πολυκατοικίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket