Οι γυναίκες παχαίνουν με το γάμο - οι άντρες με το διαζύγιο!

Πιο πιθανό για το γυναικείο φύλο είναι το να αποκτήσει μερικά παραπανίσια κιλά μέσα στο γάμο, από ότι για το αντρικό, που τα αφήνει για... μετά το διαζύγιο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.
Οι έρευνα που διεξήχθη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε 10.000 αμερικανούς εθελοντές ήταν σαφής και αποκαλυτική: Οι γυναίκες, είναι πιο επιρρεπείς στην απόκτηση παραπάνω κιλών κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου ιδιαίτερα μετά τα 30 τους χρόνια.
Μέσα στον γάμο συνήθως η γυναίκα παίρνει περισσότερα κιλά, τρώει περισσότερες ανθυγιεινές τροφές και ασκείται λιγότερο, λόγω των ολοένα αυξανόμενων υποχρεώσεών της.
Ο άντρας, αντίθετα, βελτιώνει τις διατροφικές του συνήθειες μέσα στο γάμο, μιας και συνήθως βρίσκει έτοιμο φαγητό, συνεπώς κερδίζει χρόνο για τη σωματική του άσκηση, όπως κατέδειξε η έρευνα.
Τα αποτελέσματα αντιστρέφονται, όταν μιλήσουμε για το διαζύγιο. Κάπου εκεί, οι άντρες φαίνεται πως χάνουν την μπάλα και παίρνουν μέσα στα πρώτα δύο χρόνια που έπονται του διαζυγίου, μερικό βάρος. Ο κύριος λόγος είναι η απότομη αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών προς... το χειρότερο!
"Είναι σαφές ότι η είσοδος και η έξοδος από έναν γάμο ασκεί επίδραση στο σωματικό βάρος των δύο φύλων", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντιμίτρι Τάμιν. "Η επίδραση αυτή είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες και, μολονότι δεν είμαστε σίγουροι, πιθανώς ευθύνονται οι διαφορετικοί ρόλοι που έχουν μέσα στον γάμο".
Η ηλικία του γάμου ή του διαζυγίου είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που "κινεί" το δείκτη της ζυγαριάς. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερης ηλικίας ήταν οι γυναίκες όταν παντρεύονταν, τόσο πιθανότερο ήταν να παχύνουν. Το ίδιο ίσχυε αντίστοιχα για την αύξηση των κιλών των αντρών, αλλά για την περίοδο που έπεται του διαζυγίου!
Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ανησυχητικά αφού συνήθως τα κιλά των δύο περιπτώσεων δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket