Αυστραλία: Ροζ σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση Γκίλαρντ!

Eνα σκάνδαλο για αμαρτίες και ατοπήματα που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο και τόπο, από έναν αφανή πολιτικό, μπορεί, από ώρα σε ώρα, να σημάνει το τέλος της Εργατικής κυβέρνησης μειοψηφίας της Τζούλια Γκίλαρντ.
Τα αμαρτήματα για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο βουλευτής Γκρεγκ Τόμσον, πάνε πίσω στο 2005, όταν ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας και χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της υπηρεσίας του πέντε φορές προκειμένου να πληρώσει συνοδούς οίκου ανοχής. Τα τηλεφωνήματα σε δύο περιπτώσεις, λέγεται ότι έγιναν από το κινητό του τηλέφωνο.
Σε μία από τις πέντε 'παραγγελίες' που έκανε στον οίκο ανοχής, αναφέρεται ότι πλήρωσε -από την κάρτα της υπηρεσίας του- $2.475, ποσό -υποστηρίζεται- πέντε με έξι φορές υψηλότερο του κανονικού, γεγονός που οδηγεί τους επικριτές του στο συμπέρασμα ότι 'τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα'. Ποια; Δεν λέει ο κ. Τόμσον, ο οποίος εξακολουθεί να διατείνεται ότι είναι αθώος, ισχυριζόμενος ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Σε δύο περιπτώσεις εντούτοις υπάρχει η υπογραφή του και ο αριθμός της άδειας οδήγησης, που κάνουν τα επιχειρήματά του σαθρά.
Ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Μπράμπις, έστειλε αναφορά στην αστυνομία της Ν.Ν.Ουαλίας, ζητώντας να ερευνηθεί το όλο θέμα, δεδομένου ότι η πλαστογραφία -αν έγινε- αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται θέμα πλαστογραφίας, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι ο κ. Τόμσον ψεύδεται, διέπραξε δηλαδή απάτη η οποία επισείει ποινή φυλάκισης.
Εις βάρος του Τόμσον είναι και το ότι μέσα σε πέντε χρόνια, από την ίδια κάρτα, έκανε αναλήψεις από ATM ύψους $100.000.
Ως να μην έφτανε αυτό, κατηγορείται επίσης ότι από το Εργατικό Κόμμα έλαβε δώρο $90.000, ποσό που εικάζεται ότι χρειάστηκε για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα όταν υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση κατά της εταιρίας Fairfax, εκδότριας της εφημερίδας "The Morning Sydney Herald" και μετά αναγκάστηκε να αποσύρει.
Ο κ. Τόμσον, είναι βουλευτής στην ανατολική ακτή της Ν.Ν.Ουαλίας.
Αν ο Τόμσον, βρεθεί ένοχος των κατηγοριών που του προσάπτονται θα πρέπει να παραιτηθεί και να ακολουθήσουν επαναληπτικές εκλογές, τις οποίες αν χάσει το Εργατικό Κόμμα, θα φέρει και την κατάρρευση της κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται σε μία και μοναδική έδρα. Την κατάρρευση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που φέρουν την κυβέρνηση, σε περίπτωση εκλογών, να υφίσταται την μεγαλύτερη ήττα όλων των εποχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket