Ο γάμος και το διαζύγιο... παχαίνουν!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του γάμου και του διαζυγίου στο σωματικό βάρος του ανθρώπου είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στις Η.Π.Α.. Ειδικότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο υποστηρίζουν ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ένα ζευγάρι να «βάλει» κιλά στα πρώτα δύο χρόνια του γάμου ή του διαζυγίου του.
Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 10.071 ανθρώπων από το 1986 μέχρι το 2008 και τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται στην Αμερικανική Κοινωνική Ένωση.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα διαπιστώνεται ότι οι νύφες εμφανίζονται περισσότερο επηρρεπείς στην αύξηση του σωματικού τους βάρους μόλις ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, το 33% είναι πιθανό να «βάλει» λίγα κιλά και το 48% να «βάλει» πολλά κιλά.
Αντίθετα, στους άνδρες το ποσοστό να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος αγγίζει το 28% μετά τον γάμο και το 21% μετά το διαζύγιο.
Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι και οι δύο διαδικασίες προκαλούν ένα σοκ στο ανθρώπινο σώμα καθώς συνδέονται άμεσα με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket