Έβαλαν άλογο να… «θερίσει» τα χόρτα στην αυλή σχολείου!

Μόνο ελληνικά μυαλά μπορούσαν να σκαρφιστούν μια τόσο πρωτότυπη όσο και ακραία ιδέα για να καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και -κυρίως- ανέξοδα τον προαύλιο χώρο ενός σχολικού κτιρίου που γέμισε πανύψηλα χορτάρια κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών!
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά, στο κτίριο όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο του ορεινού χωριού Φήκη των Τρικάλων στις πλαγιές του όρους Κόζιακα, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνει εκδήλωση με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια με τη συμβολή του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πιαλείων.
Εν όψει της εκδήλωσης, οι διοργανωτές πήγαν να ελέγξουν το προαύλιο του σχολείου όπου θα τοποθετηθούν η σκηνή για τα συγκροτήματα και τα τραπέζια για κατοίκους και επισκέπτες. Όμως, βρέθηκαν μπροστά σε μια… ζούγκλα από παρασιτικά φυτά που είχαν γιγαντωθεί στο διάστημα που το σχολείο ήταν κλειστό! Οι προσπάθειές τους να φέρουν συνεργεία της δημοτικής αρχής Πύλης για να κάνουν τον απαραίτητο καθαρισμό του προαυλίου, έπεσαν στο κενό.
Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, ώστε και τη δουλειά τους να κάνουν και να μην χρειαστεί να πληρώσουν ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού; Έβαλαν στον αύλειο χώρο ένα… άλογο και άφησαν να… βοσκήσει ελεύθερα! Έτσι, και ο χώρος θα καθαριστεί οικολογικά και το ζώο θα χορτάσει για τα καλά! Ε, τι να κάνουμε; Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της τρόικας, τέτοιες έξυπνες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket