Θα τους αντικαταστήσουν με ρομπότ επειδή αυτοκτονούν!

Δεν μπορεί να το πιστέψει ανθρώπινος νους ότι το 2011 υπάρχουν εταιρείες που ενώ οι υπάλληλοί τους αυτοκτονούν λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας, εκείνες αντί να πάρουν μέτρα αυξάνοντας για παράδειγμα τους μισθούς, βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν θα αυτοκτονήσουν!
Δεν πρόκειται για σενάριo κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας αλλά για την σκληρή πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στην κινεζική εταιρεία Foxconn που κατασκευάζει για λογαριασμό της Appleτα τηλέφωνα Iphone, ipad, και υπολογιστές mac καθώς επίσης και τα σύγχρονα γουόκμαν ipod.
Τουλάχιστον λοιπόν 11 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της εταιρείας όπως αναφέρει ο ΕΤ, έθεσαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τέλος στην ζωή τους , καθώς δεν άντεχαν τους χαμηλούς μισθούς και την ψυχολογική πίεση που δέχονταν για αύξηση της παραγωγικότητας.
Η εταιρεία λοιπόν αντί να ευαισθητοποιηθεί, θεώρησε σωστό να τοποθετήσει δίχτυα ώστε να «συλλαμβάνει»  όσους πηδούν από τα παράθυρα ενώ ανάγκασε τους υπαλλήλους να υπογράφουν ότι δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν.
Επιπλέον, στόχος της είναι αντικατασταθούν οι εργάτες σε επαναλαμβανόμενες εργασίες σε ρομποτ… που ως άψυχα δεν αυτοκτονούν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket