Κινέζος μεγιστάνας «τσιμπολογάει» ισλανδική γη!

Πλούσιος Κινέζος, ο οποίος δραστηριοποιείται στις οικοδομικές επιχειρήσεις, σκοπεύει να αγοράσει μια τεράστια έκταση στην Ισλανδία, για να υλοποιήσει τουριστικό σχέδιο, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Financial Times».
Ο Χουάνκ Νούμπο, πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, έχει υπογράψει πρωτόκολλο πώλησης έκτασης 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο ισλανδικό έδαφος, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα. Ο Χουάνγκ βρίσκεται στην 161η θέση του περιοδικού «Forbes» στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, το 2010. Η εταιρεία του Zhongkun έχει τουριστικές μονάδες στην Κίνα και σε όλον τον κόσμο.
Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να έχει υπογράψει προσύμφωνο αγοράς της γης με τους ιδιοκτήτες της, όπου ανάμεσά τους βρίσκεται και το ισλανδικό κράτος. Η συμφωνία, για να τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από το Πεκίνο και το Ρέικιαβικ, προκειμένου να ξεφύγει από το ιδιότυπο καθεστώς ενός προσυμφώνου, όπως μετέδωσε το Iceland Review Online.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket