Οι μεθυσμένοι χάνουν τον έλεγχο συχνότερα σε άγνωστο περιβάλλον!

Σύμφωνα με στοιχεία μιας βρετανικής έρευνας, οι λάτρεις του αλκοόλ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μεθύσουν και να χάσουν τον αυτοέλεγχό τους, όταν βρεθούν σε ένα άγνωστο μπαρ, ενώ, όταν βρίσκονται σε γνώριμο περιβάλλον, προσέχουν περισσότερο τη συμπεριφορά τους.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Κίνγκστον και του Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Φίλιπ Τέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα αλκοολισμού «Alcohol and Alcoholism», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε γνώριμο περιβάλλον η ανεκτικότητα του οργανισμού στο αλκοόλ είναι μεγαλύτερη.
Τα πειράματα έγιναν σε 24 εθελοντές φοιτητές και οι επιστήμονες έλεγξαν τον αυτοέλεγχο των εθελοντών, ζητώντας από αυτούς, ενώ είχαν πιει αλκοόλ τόσο σε γνώριμα όσο και σε άγνωστα μέρη, να εκτελέσουν μια σειρά από δραστηριότητες σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Έτσι, διαπιστώθηκε ότι, όταν το μπαρ ήταν οικείο, οι πότες είχαν σε διπλάσιο ποσοστό σωστές αντιδράσεις, σε σχέση με τις φορές που μεθούσαν σε ένα άγνωστο προς εκείνους περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket