Απίστευτη προκλητικότητα-Κάνουν άγιο τον Μέγα Αλέξανδρο στα Σκόπια!

Μετά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δώρισε μία τουρκική αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, σοκάρει η είδηση ότι οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να αγιοποιήσουν τον Μακεδόνα βασιλιά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αρχιεπίσκοπος της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εκκλησίας που είναι σχισματική και δεν αναγνωρίζεται από καμία εκκλησία στον κόσμο, έδωσε την ευλογία του για να φιλοτεχνηθεί η αγιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη Στιπ.
Η αγιογραφία αποκαλείται «Άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι», τον αναπαριστάνει χωρίς φωτοστέφανο, ενώ στην εκκλησία της Τριάδας στην πόλη Ράντοβιτς στον κεντρικό διάδρομο στο μωσαϊκό διακρίνεται ο ήλιος της Βεργίνας.
Την ίδια ώρα τον αφορισμό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ζητάει η μεγαλύτερη οργάνωση των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, εξαιτίας των όσων δήλωσε για την πρόθεση των φιλοσκοπιανών της Φλώρινας να λειτουργήσουν ραδιοφωνικό σταθμό, που θα εκπέμπει προπαγανδιστικό πρόγραμμα.
Όπως ο ίδιος δήλωσε, εάν ο ραδιοφωνικός σταθμός αποκτήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές, θα γεμίσει ένα λεωφορείο με νέους και θα πάει στη Φλώρινα για να τον κάνουν «γυαλιά καρφιά».
Με δηλώσεις του στο Kanal5 των Σκοπίων ο πρόεδρος της λεγόμενης «United Macedonia Diaspora» ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποσχηματίσει και να αφορίσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, χαρακτηρίζοντας τον «επαίσχυντη ντροπή», λόγω των δηλώσεων του,  κατά της πιθανής λειτουργίας φιλοσκοπιανού ραδιοφωνικού σταθμού στη Φλώρινα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket