61χρονη αθλήτρια κολυμπάει από Κούβα σε ΗΠΑ αψηφώντας τους καρχαρίες!

Μια 61χρονη κολυμβήτρια, η Νταϊάνα Ναϊάντ, θα επιχειρήσει να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας, από την Κούβα μέχρι το Κι Γουέστ, αψηφώντας τους καρχαρίες που ζουν στην περιοχή αυτή.
«Αγαπώ την Κούβα και θα ήθελα η προσπάθειά μου να βοηθήσει τις δύο χώρες», είπε η Ναϊάντ, σύμφωνα με τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης, προτού πέσει στη θάλασσα από τη Μαρίνα Χέμινγουεϊ, στα δυτικά της Αβάνας.
Το 1997 μια Αυστραλέζα, η Σούζι Μαρόνεϊ, είχε κάνει κολυμπώντας την ίδια διαδρομή αλλά σε αντίθεση με τη Ναϊάντ καθ' όλη τη διάρκεια βρισκόταν σε ένα ειδικό κλουβί που την προστάτευε από τους καρχαρίες.
Η 61χρονη σκοπεύει να φτάσει στο Κι Γουέστ της Φλόριντα με τη βοήθεια 45 φίλων της που επιβαίνουν σε πολλά σκάφη και καγιάκ εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα για να επιβλέπουν τις κινήσεις των καρχαριών. Ελπίζει ότι θα της χρειαστούν μόνο 60 ώρες για να καλύψει τα 160 χιλιόμετρα της διαδρομής. Είχε κάνει μια παρόμοια προσπάθεια το 1978 αλλά τότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από 42 ώρες και αφού στο διάστημα αυτό είχε κολυμπήσει 121 χιλιόμετρα.
Την Κυριακή είχε τονίσει ότι η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για να αντιμετωπίζει κανείς νέες προκλήσεις. «Λέγεται σαν αστείο ότι τα 60 είναι τα νέα 40, όμως είναι η αλήθεια. Είμαι σχεδόν 62 χρονών και όμως στέκω εδώ, στην ακμή της ζωής μου», δήλωσε στο CNN.
Η Ναϊάντ θα σταματά κάθε 45 λεπτά για να πίνει νερό και θα ξεκουράζεται κάθε μιάμιση ώρα. Εκτός από τους καρχαρίες, τα βασικά προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει είναι τα μεγάλα κύματα και τα ρεύματα του κόλπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket