20.000 «μαϊμού» συνταξιούχοι «ροκάνιζαν» 120 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία !

- «Λαβράκια» βρήκε η απογραφή στα ασφαλιστικά ταμεία
- Δεν δήλωναν θανάτους και έπαιρναν κανονικά τις συντάξεις
- Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης
- Στη Ζάκυνθο, το 2% του πληθυσμού έπαιρνε επίδομα τυφλότητας κι ας... έβλεπε!

Πενία τέχνας κατεργάζεται ή απλά ένας ακόμη τρόπος να πάρουν κάποιοι κάτι παραπάνω από το κράτος; Μάλλον το δεύτερο, άλλωστε βιώνουμε περίοδο κρίσης και... Μνημονίου!

Οι συνέπειες σε όλους μας γνωστές! Οι έλληνες πολίτες που τηρούν με ευλάβεια τους νόμους πληρώνουν τώρα τα σπασμένα εκείνων που τόσα χρόνια έκλεβαν το Δημόσιο. 'Ενα Δημόσιο που ήταν ανίκανο να ελέγξει ποιοί είχαν λαμβάνειν και ποιοί όχι. Ενα Δημόσιο που ακόμα έχει λειψούς ή και ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

120 εκατομμύρια ευρώ «μπήκαν μέσα» τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί 20.000 θάνατοι δεν δηλώθηκαν ποτέ και οι συντάξεις τους καταβάλλονταν κανονικά.

Μέχρι που αποφασίστηκε... απογραφή στα ασφαλιστικά ταμεία, για να δει το κράτος ποιος ζει και πρέπει να παίρνει σύνταξη και ποιος... έχει πεθάνει. 20.000 «μαϊμού» συντάξεις, με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία βρήκαν οι ελεγκτικές αρχές, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης στην τηλεόραση του Mega.

Μετά τους ελέγχους, βέβαια, «πολλοί έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Την ίδια ώρα με τις αποκαλύψεις Κουτρουμάνη, έρχεται στο φως και η υπόθεση της Ζακύνθου.

Εκεί όπου το 2% του πληθυσμού είχε... χαρτί πως έχει τυφλωθεί αλλά από το Σεπτέμβρη πρέπει να αποδείξει αν όντως βλέπει ή όχι, ειδάλλως το επίδομα τυφλότητας θα κοπεί μαχαίρι!

Ο κ. Κουτρουμάνης αποκάλυψε επίσης ότι το ΙΚΑ έως τα τέλη του έτους θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση, από τα οποία τα 600 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την μείωση της σπατάλης.

Σημείωσε ότι εδώ και χρόνια πολλές επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν εισφορές και ανέφερε ότι γι' αυτό το λόγο ολοκληρώθηκε η αποστολή ειδοποιήσεων για οφειλές άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και σύντομα θα σταλούν προειδοποιήσεις για οφειλές άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket