Αναζητούν πεθαμένο για να εισπράξουν… 1,16 ευρώ!

Όπως και αν τη διαβάσει κανείς αυτή την είδηση ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της λογικής. Τι είναι άραγε πιο παράδοξο; Ότι έστειλαν σε (εδώ και 7 χρόνια) πεθαμένο κλήση για τακτοποίηση οφειλής ή ότι αυτή ανερχόταν στο ιλιγγιώδες ποσό των… 1,16 ευρώ;
Ο Θεόφιλος Γιαννακίδης , όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος», έφυγε από τη ζωή το 2004 σε ηλικία 94 ετών φροντίζοντας να τακτοποιήσει τα πάντα για τους κληρονόμους του.
Με το Δημόσιο να αναζητεί απεγνωσμένα νέα έσοδα, οι υπάλληλοι του υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, όμως, βρήκαν μία λογιστική διαφορά 25 λεπτών η οποία με τους τόκους έφθανε το τρομακτικό ποσό των 1,16 ευρώ!
Έτσι, χωρίς χρονοτριβή, ετοίμασαν επιστολή γνωστοποιώντας στον αποθανόντα την οφειλή καθώς και ότι πρέπει να εξοφληθεί! Του δίνουν βέβαια τη δυνατότητα εάν δε μπορεί… αυτοπροσώπως, να το κάνει με ταχυδρομική επιταγή, από τον άλλο κόσμο προφανώς…!
Είναι να απορεί κανείς… Έστω ότι δεν πρόσεξαν οι υπάλληλοι ότι ο άνθρωπος έχει αποδημήσει εις Κύριον, δεν σκέφτηκε κανείς ότι η είσπραξη τέτοιων ποσών στοιχίζει πολύ περισσότερο στο Ελληνικό Δημόσιο με την εκτύπωση του χαρτιού, την αποστολή του, κλπ.; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket