Κουβέιτ: Σε δίκη για μηνύματα στο Twitter!

Σε δίκη θα παραπέμψει το Κουβέιτ δύο άτομα επειδή άσκησαν κριτική σε οικογένειες της άρχουσας τάξης των κρατών του Αραβικού Κόλπου με μηνύματα που έστειλαν μέσω του Twitter, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Νάσερ Αμπούλ, ένας σιίτης, συνελήφθη επειδή ανάρτησε επικριτικά σχόλια για τις μουσουλμανικές σουνιτικές οικογένειες της άρχουσας τάξης του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια τύχη είχε και ο Λόρενς αλ Ρασίντι, ο οποίος έγραφε δυσφημιστικά σχόλια για τον εμίρη του Κουβέιτ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δύο άνδρες θα παραμείνουν υπό κράτηση για ακόμη δύο εβδομάδες προτού αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, στην οποία είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες ότι ζημίωσαν τα συμφέροντα των κρατών του Κόλπου, καθώς και ότι δυσφήμισαν τον ηγέτη της χώρας.
Δημοκρατικοί ακτιβιστές στο Μπαχρέιν έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter με σκοπό να προκαλέσουν το δημόσιο διάλογο, να οργανωθούν και να μοιραστούν πληροφορίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket