Eidur Gudjohnsen: Οι ροζ ντρίμπλες του Ισλανδού άσου της ΑΕΚ!

Πρώτη είδηση στο φετινό μεταγραφικό σκηνικό της Σούπερ Λίγκας είναι το νέο απόκτημα της ΑΕΚ Εϊντουρ Γκούντγιονσεν. Το ποδοσφαιρικό ταλέντο του 33χρονου Ισλανδού είναι ο ένας λόγος της ευφορίας που προκάλεσαν τα νέα της άφιξής του στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς. Ο άλλος -ίσως και βασικότερος- είναι το πλούσιο ιστορικό του που θυμίζει σε κατορθώματα ροκ σταρ: σκάνδαλα, γυναίκες, τζόγος, προκλητικές συμπεριφορές. Μένει να δούμε τις επιδόσεις του «Γκούντι» και στην Αθήνα - πόλη-βιότοπο περίεργων εμπνεύσεων αλλά και παθών.

ξανθός μάγος της μπάλας μόλις έφτασε στην Αθήνα μονοπώλησε το ενδιαφέρον και ενθουσίασε τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αφού για δύο χρόνια θα κληθεί να τιμήσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο 33χρονος Ισλανδός, που στην πατρίδα του συναγωνίζεται σε δημοφιλία την τραγουδίστρια Μπγιορκ, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας, είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Μιλάει έξι γλώσσες και είναι ο αγαπημένος των σκανδαλοθηρικών περιοδικών, αφού θέλοντας και μη δίνει τροφή για πιπεράτα σχόλια: έχει κατηγορηθεί για ναζιστικό χαιρετισμό, έχει εθιστεί στον τζόγο, έχει πρωταγωνιστήσει σε ερωτικά σκάνδαλα, λατρεύει τους Rollings Stones, ενώ έγραψε ιστορία όταν τον Απρίλιο του 1996, σε ηλικία 18 ετών, αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο τον πατέρα του Αρνορ στο φιλικό ματς της Εθνικής Ισλανδίας απέναντι στην Εσθονία.

Ο άσος των γηπέδων με τον έκλυτο βίο
Το βιογραφικό του κυρίου Γκούντγιονσεν θα μπορούσε να γίνει χολιγουντιανό σενάριο με προοπτικές για Οσκαρ. Ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 17 ετών στη Βαλούρ Ρέικιαβικ, αλλά πολύ σύντομα τον εντόπισαν οι «κυνηγοί» της Αϊντχόφεν και τον απέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι τραυματισμοί όμως που είχε την περίοδο εκείνη δεν τον άφησαν να στεριώσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Επόμενος σταθμός η ΚΡ Ρέικιαβικ, όπου έμεινε για λίγο, μέχρι να μετακομίσει στην Μπόλτον. Το 2000 η Τσέλσι δίνει 4.000.000 λίρες και τον εντάσσει στους κόλπους της, κίνηση που αποδείχτηκε σοφή, αφού εκεί ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν ξεδιπλώνει το ταλέντο του και αποδεικνύει την κλάση του.

Παράλληλα βέβαια θα αποκαλύψει και τις ανθρώπινες αδυναμίες του: τον τζόγο και τις γυναίκες. Το 2003 παραδέχεται επισήμως τον εθισμό του, ενώ μέσα σε διάστημα μόλις λίγων μηνών χάνει 500.000 ευρώ εξαιτίας του πάθους του με το καζίνο. Το αγαπημένο βέβαια θέμα των περιοδικών είναι οι σχέσεις του με το ωραίο φύλο. Τα αγγλικά ταμπλόιντ με συνεχή δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν να διατηρεί σχέση με τη Βανέσα Περονσέλ, μοντέλο και σύντροφο τότε του συμπαίκτη του στην Τσέλσι Γουέιν Μπριτζ. Η τελευταία βρέθηκε επίσης σε έναν ακόμα πιο πολύπλοκο κυκεώνα δημοσιευμάτων, αφού τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά διέδιδαν φήμες που την ήθελαν να μένει έγκυος από τον αρχηγό της Τσέλσι, Τζον Τέρι. Ο Γκούντγιονσεν όχι μόνο θα διαψεύσει τη σχέση του με τη Βανέσα, αλλά θα ακολουθήσει και τη δικαστική οδό για την αποκατάσταση του ονόματός του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket