Κοπανατζήδες από τη δουλειά οι Βρετανοί!

Ένας στους τρεις εργαζομένους στη Βρετανία παραδέχεται ότι κάνει κοπάνα από τη δουλειά κυρίως επειδή τη βαριέται, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η διεθνής εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers (PwC).
Το ένα τρίτο των 1.190 συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχθηκε ότι έχει πάρει κάποια στιγμή άδεια, προβάλλοντας μία δικαιολογία.
Αυτό οδήγησε την εταιρεία συμβούλων να πραγματοποιήσει και δεύτερη, ξεχωριστή έρευνα, στην οποία 1.200 άνθρωποι απάντησαν ότι έχουν κάνει κοπάνα.
Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% που παραδέχτηκε ότι έχει λείψει από την εργασία του είπε ότι επικαλείται κάποια ασθένεια, ενώ το 61% δήλωσε ότι δεν πηγαίνει στη δουλειά, γιατί βαριέται ή έχει κατάθλιψη.
Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 15% εκείνων που δεν πάνε στη δουλειά αισθάνεται ότι δουλεύει σκληρά και δικαιούται να έχει ελεύθερο χρόνο, ενώ το 21% δηλώνει ασθένεια για να ασχοληθεί με «οικογενειακές υποχρεώσεις».
«Οι αδικαιολόγητες απουσίες κοστίζουν στις βρετανικές επιχειρήσεις περίπου 32 δισεκατομμύρια λίρες (51,6 δισεκατομμύρια δολάρια) τον χρόνο, αλλά η έρευνά μας συμπεραίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής απώλειας μπορεί να αποφευχθεί. Αν οι εργαζόμενοι βαριούνται ή θλίβονται εξαιτίας της δουλειάς τους, οι εργοδότες πρέπει να σκεφτούν δημιουργικά με ποιον τρόπο θα τους δελεάσουν» λέει το στέλεχος της PwC, Νιλ Ρόντεν.
Τέσσερις στους δέκα κοπανατζήδες προσποιούνταν ότι είχαν συμπτώματα αδιαθεσίας στο γραφείο πριν δηλώσουν ασθένεια και οι μισές από τις δικαιολογίες περιελάμβαναν «γαστρεντερικά» προβλήματα.
Υπήρχαν, βέβαια, και οι πιο ευφάνταστες δικαιολογίες, όπως: «έπεσα από τη σοφίτα του σπιτιού» και «ξυλοκοπήθηκα από έναν άγνωστο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket