Ιωάννινα: Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών!

Ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής και ένας Ιρακινός, 36 και 32 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη θέση «Τσιμέντα» της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ηγουμενίτσας γιατί μετέφεραν από, με δύο επιβατικά αυτοκίνητα, δύο παράνομους μετανάστες Ιρακινής καταγωγής, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν τους μετανάστες από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα με αυτοκίνητα, με σκοπό να επιβιβασθούν σε πλοίο για Ιταλία.
Όλοι οι μετανάστες κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας ενώ δήλωσαν ότι κατέβαλαν σε άγνωστο ομοεθνή τους στο Ιράκ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά στον τελικό προορισμό τους, τη Γερμανία.
Ο διακινητής που οδηγούσε το αυτοκίνητο κατείχε πλαστό ρουμανικό διαβατήριο, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου, ενώ και για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας ενώ τα αυτοκίνητα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket