Αύξηση 17% στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα μεταξύ 2007 - 2009!

Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε 10 χώρες της Ευρωζώνης κατέγραψαν σε έρευνά τους Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες, μελετώντας στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στην Ελλάδα, τη διετία 2007 – 2009 οι αυτοκτονίες σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 17%.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία για τις ηλικίες κάτω των 65 ετών και διαπίστωσαν, πως η  χώρα μας έχει το χειρότερο ποσοστό, ενώ η μοναδική χώρα στην οποία μειώθηκαν οι αυτοκτονίες είναι η Αυστρία (-5%).
“Υπήρξε πλήρης αλλαγή σκηνικού. Πριν από την κρίση οι αυτοκτονίες μειώνονταν. Μετά άρχισαν να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία επικεντρώνεται η έρευνα. Σίγουρα, η αύξηση αυτή συνδέεται με την οικονομική κρίση”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, από την ομάδα των ερευνητών.
Η Ιρλανδία έχει χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα, το οποίο ανέρχεται στο 13%. Στη Βρετανία το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 10%. Η μικρότερη αύξηση (5%) εντοπίστηκε στη Φινλανδία.
Εκτός από τις προαναφερόμενες χώρες, στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν επίσης η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Ολλανδία.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν, επίσης, ότι η οικονομική κρίση μπορεί να έχει και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Ειδικότερα, είναι πιθανόν να αυξηθούν οι καρδιακές παθήσεις και τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου.
Σημειώνεται πάντως, πως από τα στοιχεία προέκυψε ότι, η περιορισμένη χρήση αυτοκινήτου σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, επίσης λόγω της κρίσης, έχει οδηγήσει στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket