Οι «Αγανακτισμένοι» γίνονται... κόμμα!

Περίπου ένας στους δύο «αγανακτισμένους» της Αθήνας και ένας στους τρεις στο σύνολο της χώρας επιθυμούν το κίνημα να μετεξελιχθεί σε... κόμμα, που θα το εκπροσωπήσει στην Βουλή. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γκάλοπ – έκπληξη της Κάππα Reserch για το Βήμα της Κυριακής.
Στο σχετικό ερώτημα, μεταξύ όσων απάντησαν από τους διαδηλωτές της Πλατείας Συντάγματος, το 24,1% απάντησε ναι και το 20,1% μάλλον ναι. Θέλουν το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Αντιθέτως, όχι λέει το 33,3% και μάλλον όχι το 15,6%. Πάντως, φανατικοί με αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι οι «αγανακτισμένοι» της υπόλοιπης χώρας, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο το ναι πιάνει 11% και το μάλλον ναι 18,9% ενώ το όχι 43,3% και το μάλλον όχι 21%.
Κατά την άποψη του 88,7% των «αγανακτισμένων» του Συντάγματος οι αποδοκιμασίες είναι ενάντια στο σύνολο των πολιτικών της χώρας εκφράζουν το περί δικαίου αίσθημα, ποσοστό που πέφτει στο 82,3% όταν η αναγωγή γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο. Η κοινή γνώμη σε ποσοστό 40,9% θα ήθελε να αναλάβει τις τύχες της χώρας ένα σχήμα εθνικής σωτηρίας, ενώ εννιά στους δέκα πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας.
Αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει με το «μνημόνιο 2», οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος σε ποσοστό 83,8% ζητούν να καταψηφιστεί ώστε να πάμε αμέσως σε εκλογές. Στο σύνολο της χώρας ωστόσο τα ποσοστά είναι διαφορετικά, αφού κάτι τέτοιο ζητά μόλις το 47,5% ενώ το 34,8% ζητά να υπερψηφιστεί ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και το πακέτο.
Αίσθηση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι ενώ πανελλαδικά οι αγανακτισμένοι πιστεύουν συντριπτικά σε ποσοστό 79,8% ότι είναι θετικό που η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, στην Πλατεία Συντάγματος η πλειοψηφία πιστεύει το αντίθετο (48,2% έναντι 45,4%). Τέλος, ενώ πανελλαδικά δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι το κίνημα των «Αγανακτισμένων» είναι ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας πολιτών, στην Αθήνα τα ποσοστά μοιράζονται...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket