Δίδυμα "με το ζόρι" λόγω έλλειψης χώρου στα Δημόσια μαιευτήρια!

Αδυναμία του ΕΣΥ να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών του καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, και το γεγονός ότι βρέφη στοιβάζονται σε θαλάμους νεογνών, λόγω έλλειψης χώρου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από λοιμώξεις, τη στιγμή που ακόμη και τα δίδυμα, επιβάλλεται να μπαίνουν σε διαφορετικά κρεβατάκια.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” (19/06), στο μαιευτήριο “Αλεξάνδρα”, τα μωρά στοιβάζονται δύο - δύο σε κούνιες, κινδυνεύοντας να μεταδώσουν το ένα στο άλλο μικρόβια ή ασθένειες.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού εκτός από τα νεογνά, οι γεννήσεις των οποίων στα Δημόσια μαιευτήρια έχουν αυξηθεί λόγω οικονομικής κρίσης, στο Νεογνολογικό Τμήμα του “Αλεξάνδρα” νοσηλεύονται και εγκαταλελειμμένα βρέφη.
Το ιατρικό προσωπικό δίνει καθημερινά μάχη για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των νεογνών, ωστόσο οι συνθήκες συχνά δεν το επιτρέπουν, αφού λόγω των ελλείψεων, για περισσότερα από 20 βρέφη υπάρχει μόνο μία μαία.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο παιδίατρος, Χρ. Μαζάνης, “μπορεί ένα βρέφος φαινομενικά να είναι υγιές, αλλά τελικά να αρρωστήσει. Τότε κινδυνεύει να κολλήσει και το άλλο μωρό. Ακόμη και τα δίδυμα επιβάλλεται να μπαίνουν σε διαφορετικά κρεβατάκια”.
Εκ μέρους του μαιευτηρίου, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Στέλιος Ρόκας, δήλωσε αναφορικά με τις εικόνες, με τα “διπλά μωρά στις κούνιες”, ότι “μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γιατί τα μωρά μένουν με τις μητέρες τους στο δωμάτιο, καθώς το νοσοκομείο υποστηρίζει το rooming in. Παρόλα αυτά, καταβάλλουμε προσπάθειες για καλύτερη νοσηλεία”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket