94χρονη σκίζει την άσφαλτο με κόκκινη Rover!

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι ποιας ηλικίας επιτρέπεται να οδηγάτε το αυτοκίνητό σας, η Μάϊρα Χέϊλι από το Βέσμπουρν απέδειξε πως δεν υπάρχουν όρια για τους καλούς οδηγούς έστω και υπερήλικους!
Η 94χρονη Μάϊρα μπορεί να ανήκει στη μεγαλύτερη γενιά, όπως και το κόκκινο Ρόβερ που οδηγάει, αλλά και οι δυο έχουν ακόμα ισχυρή "δύναμη έλξης".
Μιας και πήρε την άδεια οδήγησης στα 53 της, η ηλικιωμένη κυρία δεν σκοπεύει να αφήσει το τιμόνι πολύ εύκολα. Μόλις έχει ανανεώσει την άδειά της μέχρι το 2013, και δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξανακάνει την ανανέωση - η οποία θα ισχύει ως στα εκατοστά γενέθλιά της.
Αν και την δεκαετία του 70, όταν η ίδια πήρε την άδεια, δεν υπήρχαν ούτε οι αερόσακοι, ούτε οι ζώνες ασφάλειας, η κ. Μάϊρα έχει συνηθίσει τους νέους νόμους και εξακολουθεί να οδηγάει, αν και λιγότερο απ' ό, τι παλιά. Το μόνο που την ενοχλεί είναι τα όλο και περισσότερα οδικά σήματα, που κάποιες φορές, όπως λέει, κλέβουν την προσοχή του οδηγού.
Το γεγονός ότι έφτασε την δέκατη δεκαετία της ζωής της και ακόμα οδηγάει, δίνει κύρος στις συμβουλές της προς τους νεώτερους οδηγούς. Όπως λέει, για ασφάλεια, πρέπει οι οδηγοί να σέβονται τους νόμοι και τα οδικά σήματα και τα μάτια τους να είναι πάντα "δεκατέσσερα" στο δρόμο. Ο καλός οδηγός, συμπληρώνει, πρέπει πάντα να προβλέπει το τι μπορεί να συμβεί. Το μόνο που θα σταματούσε την ίδια πάντως, "είναι η ασφάλεια των άλλων και η δικιά της".
Η κ.Χάϊλι δεν είναι μόνο βετεράνος στο τιμόνι, αλλά έχει προταθεί και για το βραβείο "Υπερηφάνεια της Αυστραλίας", για τις υπηρεσίες της στο RSL and Legacy.
Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, όσοι ηλικιωμένοι θέλουν να κρατήσουν την άδεια οδήγησης μετά απ' τα 85 τους, πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο πρακτική δοκιμασία οδήγησης και να περνάνε ένα τεστ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket