Κάθε χρόνο κακοποιούνται 4 εκατ. ηλικιωμένοι !

2.500 από αυτούς σκοτώνονται από επιθέσεις που δέχονται από μέλη της οικογένειάς τους ή από τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους!
Τα στοιχεία προκύπτουν από έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο μόνο στην Ευρώπη, πέφτουν θύματα κακοποίησης τουλάχιστον 4 εκατομμύρια ηλικιωμένοι.
Εκτός από τις επιθέσεις και την απομόνωση που τους επιβάλλεται, ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι περίπου 29 εκατομμύρια ηλικιωμένοι δέχονται απειλές ή υβρίζονται σε τακτική βάση και έξι εκατομμύρια πέφτουν θύματα απάτης ή κλοπής και στερούνται το εισόδημά τους.
Η Σουζάνα Γιάκαμπ, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη, είπε ότι η κακοποίηση αυτού του είδους καταστρέφει τη ζωή πολλών ηλικιωμένων.
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε εξάλλου ότι έως το 2050 το ένα τρίτο όσων ζουν στην περιοχή στην οποία έγινε η έρευνα -- από τη Δυτική Ευρώπη μέχρι τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία -- θα είναι άνω των 60 ετών.
«Ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνά γρήγορα και οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν κατεπειγόντως για να ανακόψουν αυτό το αυξανόμενο κοινωνικό πρόβλημα», είπε η Γιάκαμπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket