Υποχρεώνουν τους φυλακισμένους να παίζουν online παιχνίδια!

Μερικές φυλακές στην Κίνα αναγκάζουν τους κρατούμενους τους να παίζουν online games,  για να μαζεύουν  εικονικά χρήματα από τα διαδικτυακά παιχνίδια

Όσοι παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια όπως είναι το World Of Warcraft καθώς και πολλά άλλα που υπάρχουν στο internet,  πολλές φορές θα έχουν προσέξει διάφορα sites που πουλούν (παράνομα) ηλεκτρονικά χρήματα του παιχνιδιού, για αληθινά.

Ένα από τα site που κάνουν αυτή τη δουλειά αποκαλύφθηκε πως τα εικονικά χρήματα αυτά, τα μαζεύουν οι κρατούμενοι στη φυλακή Jixi.

Σύμφωνα με έναν πρώην κρατούμενο εκεί, η μέρα περνούσε στα καταναγκαστικά έργα, ενώ το βράδυ οι φύλακες ανάγκαζαν αυτόν και τους υπόλοιπους κρατούμενους να παίζουν online παιχνίδια για να μαζέψουν εικονικά χρήματα, τα οποία στη συνέχεια, τα πουλούσαν για πραγματικά χρήματα.

Απ’ οτι φαίνεται πάντως οι υπεύθυνοι της φυλακής κέρδιζαν από αυτή τη δουλειά περισσότερα χρήματα απ’ οτι κέρδιζαν από τα καταναγκαστικά έργα αφού το ημερήσιο κέρδος τους έφτανε τα 5.000-6.000RMB την ημέρα δηλαδή περίπου 600€.

Πολλοί είναι αυτοί που σίγουρα διαβάζοντας την είδηση αυτή ίσως πουν οτι οι κρατούμενοι ήταν πολύ τυχεροί αφού καθόντουσαν κι έπαιζαν όσο ήθελάν, όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά αφού κάθε κρατούμενος είχε έναν ημερήσιο στόχο για το πόσα εικονικά χρήματα έπρεπε να μαζέψει και σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε, υπήρχε φυσική τιμωρία.

Τέλος σύμφωνα με το Κέντρο Ίντερνετ της Κίνας, τα κέρδη του 2008 από τα εικονικά νομίσματα άγγιξαν τα 1.4 δισεκατομμύρια ευρώ εντός και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να ορίσει το 2009, τις προϋποθέσεις που κάποιος θα μπορούσε να πουλήσει εικονικά χρήματα, θέτοντας αυτόματα παράνομες τις επιχειρήσεις που τα πουλούσαν χωρίς άδεια.

Πάντως οι συνθήκες σε όλες τις επιχειρήσεις, εκτός φυσικά των φυλακών, που ασχολούνται με τον τομέα αυτό δεν διαφέρουν και πολύ αφού μπορεί οι συνθήκες να είναι καλύτερες από τη δουλειά σε κάποιο εργοστάσιο,  οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν δώδεκα συνεχόμενες ώρες κάθε μέρα, χωρίς κανένα διάλειμμα και καμία άδεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket