Αγόρι ή κορίτσι; Το μωρό θα διαλέξει όταν μεγαλώσει!

Ως φόρο τιμής στην ελευθερία και το δικαίωμα επιλογής και αντίθεση στους περιορισμούς χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι την απόφασή του να κρατήσει το φύλο του παιδιού του ως “επτασφράγιστο” μυστικό, έως ότου μεγαλώσει και το ίδιο αποφασίσει ως τι θέλει να ζήσει.
Η 38χρονη Κάθι Ουίτερικ καιο 39χρονος Ντέιβιντ Στόκερ από το Τορόντο, έφεραν στη ζωή το τρίτο παιδί τους, πριν από τέσσερις μήνες.
Τότε, έστειλαν σε οικογένεια και φίλους το εξής mail... “Αποφασίσαµε να µη µοιραστούµε ακόµη το φύλο του/της Στορµ – φόρος τιµής στην ελευθερία και το δικαίωµα της επιλογής και αντίθεση στους περιορισµούς”.
Σε δηλώσεις του στην καναδική εφημερίδα “Toronto Star”, ο Ντέιβιντ Στόκερ, δήλωσε: “Εάν πραγματικά θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, δε ρωτάς τι έχει ανάμεσα στα πόδια του”.
Οι γονείς του μωρού, θεωρούν ότι με την απόφασή τους αυτή, εκφράζουν τις προοδευτικές ιδέες τους και “ρίχνουν γροθιά” στα καθιερωμένα πρότυπα της κοιωνίας, για το πώς “πρέπει” να ντύνονται και να δείχνουν τα αγόρια και τα κορίτσια.
Το ζευγάρι άλλωστε ήδη αφήνει και τα δύο µεγαλύτερα παιδιά, αποφασίζουν µόνα τους πότε θα κόψουν τα µαλλιά τους και τι θα φορέσουν καθηµερινά.
Αρκετοί φίλοι πάντως, τούς προσάπτουν, ότι επιχειρούν να επιβάλουν τις δικές τους αξίες σ’ ένα νεογέννητο, ενώ οι µοναδικοί άνθρωποι που γνωρίζουν το φύλο του παιδιού είναι τα δύο µεγαλύτερα παιδιά τους, ο 5χρονος Τζαζ και ο 2 ετών Κίο, ένας πολύς στενός φίλος και οι δύο µαίες που βρίσκονταν στην αίθουσα τοκετού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket