Οι τοκογλύφοι ήταν...ιερείς!

Δύο ιερείς, ένας Αλβανός και ένας τσιγγάνος που λειτουργούσαν ως ''βαποράκια'' τους, εμπλέκονταν σε κύκλωμα τοκογλυφίας στη Λάρισα.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε έπειτα από την καταγγελία για εκβιασμό ενός τρίτου ιερέα στην αστυνομία.
Ο 45χρονος ιερέας είχε ανάγκη από 10.000 ευρώ και θεώρησε σκόπιμο να απευθυνθεί στο συνάδελφό του και μέλος του κυκλώματος για βοήθεια. Ο τελευταίος δέχθηκε να του δανείσει τα χρήματα και τον παρέπεμψε στον Αλβανό συνεργό του.
Ο 45χρονος πήρε τα χρήματα από τον Αλβανό και υπέγραψε συναλλαγματικές ύψους 27.000 ευρώ προκειμένου να εγγυηθεί τη μακροπρόθεσμη αποπληρωμή του χρέους του. Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο καιρό αργότερα, όταν ο δανειζόμενος ιερέας κλήθηκε να αποπληρώσει τον υπέρογκο τόκο του ''δανείου'' του. Οι απειλές διαδέχονταν τη μία την άλλη, με τον Αλβανό και τον τσιγγάνο να πρωτοστατούν στον εκβιασμό.
Τα μέλη του κυκλώματος απειλούσαν καθημερινά τον ιερέα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταγγείλει το γεγονός στην τοπική αστυνομία. Έπειτα από συμφωνία με τις αρχές ο ιερέας προσποιήθηκε ότι δέχεται να επιστρέψει τα χρήματα με σκοπό να παγιδεύσουν τους τοκογλύφους. Όταν οι δύο συνεργοί πήγαν στο κανονισμένο ραντεβού να παραλάβουν τα χρήματα, συνελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket