Οι Αμερικανίδες και οι...δονητές!

Δονητής ένα "εργαλείο" χαράς για χιλιάδες γυναίκες που και αν ανακαλύφθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, δεν πάει λίγος καιρός που οι Αμερικανίδες τους αγοράζουν χωρίς πλέον να κοκκινίζουν.
Εταιρίες προφυλακτικών όπως η Trojan, η  Allure και η Durex τα έχουν στα ράφια των φαρμακείων  και των σουπερμάρκετ από το 2008... ελάχιστες όμως γυναίκες είχαν το θάρρος να αγοράσουν κάτι τέτοιο.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν και η Αμερικανίδα απελευθερώθηκε. Στις διαφημίσεις στην τηλεόραση δεν διαφημίζουν πλέον μόνο προφυλακτικά, λιπαντικά και φάρμακα για σεξουαλική "ανύψωση" όπως το Viagra... αλλά πλέον και δονητές.
"Ήταν θέμα χρόνου" λέει ο Tim Straley, ιδιοκτήτης του  Boudoir Noir . "Όταν άρχισαν να τους πωλούν στο Amazon.com τότε κατάλαβα ότι πλέον τους χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες γυναίκες".
Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από μια μελέτη που  διεξήχθη το 2008 από το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστήμιου της Ιντιάνα, η οποία αναφέρει ότι περισσότερες από το 50% των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει έναν δονητή έστω και  μια φορά στη ζωή τους. Έτσι, οι δονητές έχουν εξελιχθεί σε συνήθη καταναλωτικό προϊόν.
Υπάρχει και μια φεμινιστική πτυχή για την εμπορία δονητών , λέει η Janet Badia, αναπληρωτής καθηγήτρια  και διευθυντής σπουδών του  IPFW.
"Ο δονητής  θεωρήθηκε  κάποτε μια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί και πωλείτο στον κατάλογο Sears & Roebuck για να  θεραπεύει την "θηλυκή υστερία". Στη δεκαετία του 1920 έγινε ταμπού,καθώς  χρησιμοποιείται κατά κόρων στην πορνογραφία.
"Μέχρι το  2007, υπήρχαν επτά πολιτείες  όπου ήταν παράνομη η πώληση δονητών. Εξακολουθεί να είναι παράνομο ακόμα στην  Αλαμπάμα" αναφέρει η Badia.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket